IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 juni, 2020

IFK Norrköping värvar målvakt

Målvakten Vladimir Sudar ansluter till IFK Norrköping. “Vlado” är en bra, social och professionell person som klarar av den miljö vi har.”, säger målvaktstränare Maths Elfvendal.

– Vi har normalt sett en numerär på tre i vår målvaktsbesättning varav en av dem, Felix Jakobsson i det här fallet, tränar med oss men spelar sina matcher i Sylvia. Det ser vi som en framgångsrik  strategi för att bygga framtidens målvakt. Tyvärr skadade sig Julius Lindgren för två veckor sen och han kommer vara borta några veckor till. Det innebar att vi behövde förstärka numerären, och Vladimir kommer in som backup under den skadefrånvaro “Julle” tvingats till, säger manager Jens Gustafsson.

Den 34-årige målvakten från Hercegovina Vladimir Sudar har tillbringat en stor del av sin karriär i norra Sverige, framför allt Umeå FC. Målvaktstränare Maths Elfvendal känner Vladimir sedan tidigare.

– Förra året spelade han i Team TG i division 1, men i år har han haft en specialroll där han varit kvar i klubben men tagit ett steg tillbaka och låtit andra spela matcher, säger Maths.

– Vi sökte en målvakt som kunde komma på kort varsel, som kan bidra till vår strävan att bli bättre och som kan acceptera en roll som stöttning till Isak. “Vlado” är en bra, social och professionell person som klarar av den miljö vi har. Jag spelade med honom för längesen och känner honom via Umeå FC, så det var en enkel scouting på det sättet.

Välkommen till IFK Norrköping, Vladimir!

Annonser