IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 april, 2021

IFK Norrköping släpper in publik

IFK Norrköping kommer att öppna upp för de åtta åskådare som tillåts på läktaren. “Vi hoppas givetvis att detta bara är under en kort period och att vi snart får välkomna hit fler supportrar”, säger IFK Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh.

Enligt de regler som myndigheterna satt upp gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tillåts åtta personer på läktaren.

IFK Norrköping har beslutat att släppa in de åtta som tillåts under de kommande hemmamatcherna i Allsvenskan och Elitettan.

  • Vi ser fram emot att välkomna den lilla skara som tillåts, och väljer att göra det av flera anledningar. Vi har sett att andra klubbar öppnat upp framgångsrikt, samtidigt som det finns en stark önskan från sporten. Laget har under inledningen av säsongen märkt skillnaden med att ha några få på läktaren istället för ingen. I samband med att vi öppnar upp för publik på läktaren ges även logerna möjlighet att nyttja balkongerna, något som dessutom är en ekonomisk fråga då det ingår i de hyresavtal som tecknats för året. Vi hoppas givetvis att detta bara är under en kort period och att vi snart får välkomna fler supportrar, säger Sakarias Mårdh, ordförande.

Precis som i alla IFK Norrköpings verksamheter kommer föreningen göra allt för att evenemangen ska genomföras på ett smittsäkert sätt.

  • På läktaren är det inga större problem för åtta personer att hålla avstånd. I logerna gäller precis som tidigare max fyra personer, och de kommer att sitta med avstånd från varandra om de vill vara på balkongen. Ur smittskyddsperspektiv har vi goda förutsättningar att öppna på ett säkert sätt. Vi har respekt för situationen och följer rekommendationerna noga, och vi är beredda att anpassa oss med kort varsel, säger Sakarias Mårdh.

Platserna på läktaren kommer att lottas ut bland IFK Norrköpings årskortsinnehavare – läs mer om hur det kommer att gå till här.

Annonser