IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 augusti, 2019

IFK Norrköping gör sin största satsning någonsin för ungdoms- och akademiverksamheten

Nu står det klart att IFK Norrköping förvärvar Hagahöjdens lokaler på Himmelstalundsfältet vilket innebär en stor milstolpe för klubben.

– Detta är ett historiskt ögonblick för IFK Norrköping och för vår akademiverksamhet. Genom förvärvet av klubblokalen och det avtal som vi skrivit med kommunen kring ytorna på Himmelstalundsområdet så skapar vi helt nya och unika förutsättningar för vår akademiverksamhet. Det är här som framtidens IFK-spelare kommer att fostras, säger Jens Magnusson.

Klubbdirektören Jens Magnusson och hela föreningen medger att föreningen har stora planer på hur detta projekt ska utvecklas.

–Vår fokus nu kommer att vara att renovera och anpassa lokalerna för att kunna flytta ut vårt ungdomskansli hit. Vidare kommer omklädningsrummet i barackerna att renoveras, gräsplanerna kommer att få en välbehövlig omvårdnad och området som helhet att få en ansiktslyftning. I planerna inför nästa år finns en ny bevattningsanläggning tillsammans med konstgräsytor och i det långa perspektivet så utreder vi möjligheterna att bygga en inomhushall, säger Jens.

Från och med idag kommer IFK Norrköpings akademiverksamheten börja förbereda flytten ut till Himmelstalund och gräsytorna på området sköts sedan en tid tillbaka av personal från IFK-koncernen.

–Jag tycker också att det är mycket positivt att vi hittat en sån bra lösning tillsammans med Hagahöjdens BK och att de kan fortsätta att ha sin hemvist på Himmelstalund, avslutar Jens Magnusson.

Akademichef Tony Martinsson om nyheten:

–Att vi nu får tillgång till fler planer medför en stor möjlighet till att förbättra hela verksamheten när alla är samlade. Vi kommer nu bestämma både match och träningstider på ett helt annat sätt än tidigare. Detta blir också en mötesplats för alla lagens spelare, ledare och föräldrar vilket kommer innebära att man kan byta erfarenheter och kunskap. En annan viktig del i detta är att vi nu kommer kunna arrangera evenemang på ett proffsigare sätt, säger Tony.

Annonser