IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 maj, 2024

Fredheim: “Bättre läge än så här kan vi inte få”

I fjol: En nykomling under acklimatisering. Nu: En väloljad uppstickare som vill förbli bäst i Östergötland. “Det är absolut ett bra läge att möta dom”, säger Tor-Arne Fredheim om prestigemötet med Linköping.

IFK Norrköping har prickat rätt med sina nyförvärv, kan stoltsera med My Cato i A-landslaget och skickar spelare på olika blågula uppdrag titt som tätt.

Så här långt flyger IFK Norrköpings andra säsong i OBOS Damallsvenskan i medvind.

En känsla som skulle toppas vid en derbyseger på lördag.

Tor-Arne Fredheim ansvarar för ett självförtroendepumpat lag och ser en bra möjlighet till en första historisk vinst mot östgötarivalen Linköping FC.

Peking har plockat tolv av 15 möjliga poäng på sina fem senaste matcher och kommer ha ett bra stöd i ryggen hemma på PlatinumCars Arena där antalet sålda derbybiljetter passerade 3 000 på fredagen.

Samtidigt söker LFC efter formen och har bara en vinst på sju försök.

  • Bättre läge än så här kan vi inte få, menar Tor-Arne Fredheim.
  • Förra året hade vi inte de här möjligheterna, men det är ändå ett derby och allt kan hända i ett derby. Det såg man inte minst på oss förra året. Linköping var det enda topplaget vi tog poäng mot här hemma. Vi kunde fått med oss tre poäng också. Vi är vid gott mod och har gott självförtroende.

I veckan har det inte saknats passion på träningarna och med My Catos landslagsuttagning fick hela truppen extra energi.

IFK-tränaren njuter av uppleva damfotbollens uppsving i Norrköping.

  • Ja, det är klart. Freja (Lindwall) startade alla tre matcher med F17-landslaget nyligen. När jag först kom till IFK var vi i botten av elitettan. Jag hade tio omgångar på mig för att vi skulle hänga kvar. Sen har vi det här läget nu där vi är före Linköping i tabellen, har flera spelare i landslaget. Även Vesna (Milivojevic) blev uttagen i Serbiens landslag. Det här med My, Freja och Sofia, Wilma och Ebba – det är otroligt stort hur många det är som har utvecklats snabbt. Mys chans i landslaget är en del av laget går bra och är med i toppen, menar Tor-Arne Fredheim

Vad gör det för det fortsatta arbetet när ni får belöningar i sportsliga resultat och landslagsuttagningar?

  • Det är lättare att jobba på. Nyförvärven har kommit in och bidragit enormt mycket till den kraften och den positionen vi är i. Det är tuffare i träning, det är en högre nivå. Fysiskt ligger vi med på en bra nivå vad gäller uthålligheten. Allt är mycket mer professionellt i år: träningstider, hur vi tränar, vad vi tränar på. Vi tog ett steg förra året, vi har tagit ett till i år.

Vad blir det för matchbild i derbyt?

  • Jag tror på en böljande match och det gillar ju publiken. Jag tror inte det kommer bli så få mål som förra året, ett på två matcher. Det var roliga derbyn förra året men nu tror jag det blir fler mål.

 

IFK Norrköping

Har prickat formen på allvar. De senaste fem matcherna visar fyra trepoängare. Peking kommer från en sen seger borta mot Vittsjö där Vesna Milivojevic satte avgörandet. Skade- och sjukdomsläget är gynnsamt. Svea Rehnberg är ensam om att inte vara disponibel till lördagsmatchen.

Tabelläget: Femma | 13 poäng | 13 mål/12 insläppta | 4 – 1 – 2

Målskyttar: Sara Kanutte Fornes fem mål.

Flest framspelningar: Elin Rombing och My Cato två var.

 

Linköping FC

Har inte hittat in i säsongen på det sätt som fjolårets trea önskat. Japanskorna Yuka Momiki och Saori Takarada  som var nyckelspelare förra säsongen har hamnade båda gått till Leicester i England. Stina Lennartsson värvades av mästarna Hammarby. Ny tränare är Rafael Roldán Bermúdez.

Tabelläget: Elva | 13 poäng | 5 mål/14 insläppta | 1 – 2 – 4

Målskyttar: Irene Dirdal två.

Flest framspelningar: Alva Selerud ett.

 

IFK Norrköping –  Linköping FC 25/5 15:00, OBOS Damallsvenskan omgång 8, PlatinumCars Arena, Viaplay

Annonser