IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 april, 2024

Fotbollskväll i Navestad: ”Försöka påverka så mycket vi kan”

Kan idrotten och fotbollen motarbeta en dyster samhällsutveckling? IFK Norrköping är övertygade om det och bjuder in till en kväll med fotboll i Navestad.

Norrköping har den senaste tiden varit hårt drabbat av det grova våldet med skjutningar och sprängningar.

Dödsskjutningen av en tonåring i Navestad skakar staden, och att allt yngre personer lockas till gängkriminalitet är ett eskalerande problem.

IFK Norrköping vill aktivt jobba för att ungdomar inte riskerar att hamna i kriminalitet och ser en kraft i fotbollen som verktyg.

Nu sträcker IFK Norrköping ut en hand och bjuder in till en fotbollskväll.

Tisdag 23 april, 17:30-19:00, har du chans att komma till Navestad IP (Spelmansgatan 12) för att lira boll, umgås och träffa nya bekantskaper.

Ett samarbete som sker tillsammans med Adas United. En av föreningarna som IFK har ett nära utbyte med i Fotbollsfamiljen.

  • IFK som förening kan inte styra utvecklingen, men däremot ska vi försöka påverka så mycket vi kan. Vi vet att IFK Norrköping är en viktig del av staden och det är vårt ansvar att göra allt vi kan både idag och imorgon, säger klubbchefen Michael Sturehed.

 IFK Norrköpings utvecklingschef Jan Melle kommer kommer finnas på plats på Navestadplanen, liksom Moutaz Neffati och Ebba Handfast från IFK Norrköpings allsvenska representationslag.

  • Det är enormt tråkigt att läsa om allt negativt som hänt i Norrköping den senaste tiden, men fotbollen har en unik förmåga att få folk att komma samman och sprida hopp, säger Jan Melle.

Idag driver IFK Norrköping olika hållbarhetsprojekt.

Breddsatsningen Fotbollsfamiljen växer konstant.

Ett initiativ där IFK hjälper föreningar i länet till en bättre utvecklingsmiljö. Nylanserade jämställdhetssatsningen 100 % by 2027 är några av föreningens hjärtefrågor som är prioriterade i den dagliga verksamheten. Så sent som i förra veckan lanserade IFK Biljetthjälpen där vem som helst kan bidra med en matchbiljett till den Kamrat som behöver.

Marcus Egnell, ansvarig för Hållbarhet och Fotbollsfamiljen:

  • Det som är viktigt för staden är viktigt för oss. Genom vårt samarbete med Adas United och Norrköping tillsammans inom ramen för Fotbollsfamiljen vill vi stärka redan existerande positiva aktörer i området.

Semir Gezici har som uppdrag att vara ungdomsutvecklare och ungdomsansvarig i Adas United.

  • Fotbollen och idrotten överlag har en möjlighet att inkludera, uppfostra och vägvisa barn i tidig ålder. I dagens samhälle behövs krafter från civilsamhället mer än någonsin, säger han.

Med den dystra samhällsutveckling som just nu råder, känner IFK att det är extra viktigt att påminna om idrottens värdegrund, byggd på demokrati, glädje och delaktighet.

Att det går att erbjuda ett alternativ för ungdomar. Inte minst i socialt utsatta områden.

Annonser