IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 april, 2024

Biljetthjälpen är tillbaka: “Fel att storleken på plånboken ska avgöra”

Från en Kamrat – till en Kamrat. IFK Norrköping och Peking Fanz återstartar det tidigare supporterinitiativet ”Biljetthjälpen”, som innebär att vem som helst kan bidra med en biljett till en Kamrat som behöver.

2015 startade Biljetthjälpen som ett supporterinitiativ med syftet att samla in pengar till människor som under flyktingvågen hamnade i Norrköping.

Initiativet fick en enorm genomslagskraft då Biljetthjälpen gav tusentals människor, som annars inte skulle haft möjligheten, att uppleva kraften i livefotboll och se IFK Norrköping på hemmaplan.

Förutom chansen att gå på fotboll innebar även projektet att barn på asylboendet Bollen, som låg vägg i vägg med arenan, kunde delta i IFK:s camper och själva spela fotboll.

Nu återstartar vi Biljetthjälpen.

IFK Norrköping kommer subventionera alla biljetter som går via Biljetthjälpen med minst 50 procent, för att så många som möjligt ska kunna ta del av en biljett.

  • Fotbollen är en förenade kraft där människor med olika inkomst, arbeten och bakgrund möts. Det känns fel att storleken på ens plånbok ska bli avgörande för att man ska få bli en del av gemenskapen. Fler ska få se IFK spela, säger Peking Fanz-ordföranden, Alexander Winge.
  • Biljetthjälpen var en stor succé förra gången och det var otroligt många människor som ville bidra. Jag vill speciellt tacka Marcus Engström som för det enorma arbete han lade ner under flera års tid. Vi är glada över att tillsammans med Peking Fanz kunna lansera en återstart. Förhoppningsvis leder det till samma positiva utveckling som 2015, säger Fredrik Nilsson, evenemangsansvarig.

För att på enklast sätt kunna administrera biljettansökningarna drivs projektet nu i föreningens regi även om det fortsatt är ett supporterinitiativ.

  • Det känns extremt kul och viktigt att dra igång det här igen. Särskilt i ekonomiskt tuffa tider när många barnfamiljer får prioritera bort fritid och nöjen, säger Alexander Winge.
  • Viktigt att betona att det här är ett brett initiativ. Vi vill nå ut till alla. Privatpersoner och organisationer. Allt ifrån småbarnsföräldrar till pensionärer som inte har råd att gå på fotboll, säger Fredrik Nilsson.

Så funkar Biljetthjälpen

  • Vem som helst kan bidra genom att skicka Swish till nummer 1232495463, märk betalningen med ”Biljetthjälpen”.
  • Ansök om en eller flera biljetter via mail till biljetthjalpen@ifknorrkoping.se
  • IFK Norrköping administrerar biljettförfrågningarna och delar ut biljetter till de som behöver.

Annonser