24 augusti, 2020

Förlust mot BK Häcken

Det blev ingen andra raka seger för IFK Norrköping. BK Häcken vann på Östgötaporten med 1-0.

I den andra minuten skapade IFK Norrköping matchens första farlighet när Ísak Bergmann Jóhannesson hittade Pontus Almqvist i djupled. Almqvist rann förbi på försvararen och fick en tå på bollen som utrusande Pontus Dahlberg lyckades rädda. Det var ett av flera lägen som IFK Norrköping och bortalaget BH Häcken skapade under inledningen av matchen som höll ett högt tempo. Ingen av lagen lyckades dock spräcka nollan i den första halvleken som var ganska jämn sett till både chanser och bollinnehav.

I början av andra halvlek hade både IFK och Häcken fina möjligheter att ta ledningen. Närmast var Häcken när Irandust sköt från nära håll – Isak Pettersson reagerade snabbt och räddade. IFK fick grepp om matchen och var nära att göra 1-0 när timmen var spelad då Jóhannesson hittade Almqvist i djupet. Almqvist tog med sig bollen perfekt i straffområdet och avslutade, men Dahlberg gjorde åter igen en fin räddning.

När greppet var som hårdast och det kändes som en tidsfråga innan IFK skulle göra 1-0 kom istället 0-1 bakom Isak Pettersson. Leo Bengtsson fick till ett hårt distansskott som satt i mål vid bortre stolpen.

IFK pumpade på under slutet av matchen och satsade framåt men det blev aldrig någon kvittering.

Matchfakta: IFK Norrköping – BK Häcken 0 – 1 (0 – 0)
Målen: 0 – 1 Leo Bengtsson, 73′.
Varning, IFK Norrköping: –  BK Häcken: Erik Friberg, 12′.
Domare: Glenn Nyberg.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag: Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson (83) – Sead Haksabanovic (76), Simon Thern, Alexander Fransson (76), Ísak Bergmann Jóhannesson –  Christoffer Nyman (90), Pontus Almqvist (76).
Avbytare: Julius Lindgren (mv), Henrik Castegren (83), Andreas Blomqvist (76), Abdulrazak Ishaq, Manasse Kusu (90), Maic Sema (76), Linus Hallenius (76).

Nästa match: Söndag 30 augusti kl 17.30 mot Örebro SK på Behrn Arena.

Vinnare halva potten: 08763