8 juni, 2019

“En riktigt krigarmatch – skönt att det gick vägen”

Det blev en svängig historia i vätan på Åsavallen. Efter att lagen bytt ledning med varandra var det en tvåmålskytt som skickade tre poäng till IFK Norrköping.
–Det är jäkligt skönt att vi tar poäng och fortsätter kriga om förstaplatsen, sa Felicia Rohlen efter 3–2 (2–2) mot Nittorps IK.

Varmt i luften och en nederbörd redan från start.
   Den blöta gräsplanen i Nittorp gav kanske inte de bästa förutsättningarna men matchen skulle likväl spelas och underlaget var detsamma för båda lagen.

Trots att det var My Cato som hade matchens första målchans med ett skott tätt utanför stolpen så var det hemmalagets Olivia Chu som lyfte in 1–0 på en frispark.
   Norrköping gav sig in på en kvitteringsjakt och hade dubbla möjligheter genom Alma Sjödahl. Men istället var det Felicia Rohlen som satte dit 1–1.
   –Då låg jag nästan ner och lyckades breakdansa in bollen, haha, beskrev målskytten.
   Om lagen bytte ledning med varandra så gällde även det chanserna. Nittorp skapade frilägen och inlägg och My Cato nickade i ribban.
   I den 35e minuten utnyttjade Alma Sjödahl det blöta gräset och lät skottet gå lågt och hårt – 2–1 och IFK-ledning. Med tre minuter kvar kom så Nittorps kvittering efter tumult i Norrköpings straffområde. Då hade Julia Nyström innan det visat prov på Isak Pettersson-snabba reflexer och gjort en jätteräddning på en nick från nära håll.

Med tio minuter in på den andra halvleken kom 3–2 till Norrköping. Det mål som, med facit i hand, skulle bli det som gav tre poäng till IFK.
   En hörna mot den centrala ytan touchades av Maja Lundman till Felicia Rohlen som sköt, tog sin egen retur och slog in ledningsmålet.
   Därefter blev det betydligt lugnare trots att Ronja Karlsson Törnborg träffade stolpen vid ett friläge och My Cato nekades mål av Nittorps Madison Wilford.
   Sköna poäng och ett inte lika skönt spel var summeringen efteråt.
   –Sättet vi vinner på är inte speciellt vackert och vi spelar inte som vi vill spela. Hela matchen känns det som vi ligger lite efter vad vi hade tänkt med matchplan. Men tre poäng är tre poäng och vi vinner, det är det som räknas, sa tränare Anna Eriksson.

Nittorps 1–0 kom efter en direkt frispark och 2–2 efter också det en fast sitation.
   –Sättet vi gör mål på är trevligt med sättet vi släpper in mål på är inte något vi är nöjda med. Det är fasta situationer där vi inte får bort bollen och lite tveksamma ingripanden, sa Anna Eriksson.
   Tvåmålsskytten Felicia Rohlen höll med om att det inte var någon välspelad match.
   –Det kändes som det blev mycket långt från båda lagen. En riktigt krigarmatch och det var skönt att det gick vägen även en när det inte var på topp.
   Vad säger du om laginsatsen?
   –Vi gör vårt yttersta men det klaffade inte och det kändes inte som vi var där riktigt. Mycket berodde nog på att vi slog mycket långt och inte fick så mycket bolltouch som vi brukar vilja ha.
   Trots allt tyckte hon att insatsen var bra.
   Även om hon enligt henne själv tar på sig en del ansvar.
   –Vi fick inte så mycket boll och det kändes inte som jag kom in i matchen vilket resulterade i två lägen som vi släppte in mål på. Det var skönt att göra mål, jag var tvungen att kompensera för mina misstag, haha, sa en leende Felicia Rohlen.

Redan på onsdag är det match igen. Då väntar Smedby AIS borta på Mirum Arena kl. 19:30 för semifinal i Danske Banks Damcup. Sedan fortsätter serien hemma på Östgötaporten mot Onsala BK nästa lördag kl. 13:00.

Nittorps IK–IFK Norrköping 2–3 (2–2)
Division 1 mellersta Götaland 9:22
Åsavallen
Mål: 1–0 (12) Olivia Chu, 1–1 (26) Alma Sjödahl, 1–2 (35) Felicia Rohlen, 2–2 (42) Julia Andersson, 2–3 (56) Felicia Rohlen