IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 februari, 2024

Cato inför Växjö: ” vi kommer förmodligen inte få lika många lägen i denna match”

Efter 6-0 seger mot IK Uppsala i kamraternas första träningsmatch på Platinumcars Arena väntar nu bortabuss till Växjö. På lördag spelar kamraterna från Norrköping träningsmatch i Tipshallen mot seriekonkurrenten Växjö DFF. “Att vi vågar hålla i bollen och att snabbt slå på 100 % när vi går för det, vi kommer förmodligen inte få lika många lägen i denna match, säger kapten My Cato om vad hon vill se från laget på lördag.

IFK Norrköping öppnade försäsongens träningsmatchande med att slå IK Uppsala med 6-0 på Platinumcars Arena. Kamraterna började trevande men kom att dominera matchen som fick fem olika målskyttar. Läs manager Tor-Arne Fredheims tankar efter matchen här.

Nu väntar försäsongens andra träningsmatch. Rivalen Växjö DFF som slutade precis ovanför IFK i tabellen föregående säsong står som värd i Tipshallen nu på lördag.

Kapten My Cato fick ett kort inhopp i matchen mot IK Uppsala och gjorde matchens sista mål när hon slog in retur från försvarande spelare.

  • Jag var lite sjuk innan så det fick bli ett inhopp på trettio minuter ungefär, det är väldigt kul att få spela match igen. Uppsala har gjort stora förändringar, de är ett “nytt” lag och har kanske inte hunnit spela ihop sig än men det var kul att få öva på anfallsfotboll och sätta dit sex bollar. Det kommer bli tuffare framöver dock, säger kapten My Cato efter avslutat gympass.

För ett år sedan så förberedde sig många av er på ert första år i OBOS Damallsvenskan, hur stor skillnad är det på träningsnivån nu jämfört med då?

  • Det märks stor skillnad jämfört med förra året. Det känns verkligen att vi har gjort ett år i högsta serien, vi spelare vet vad det innebär att gå in i en ny säsong av OBOS Damallsvenskan. Alla spelare har växt av 2023, vi är bättre spelare och starkare mentalt.

Åtta spelare som startade mot Växjö DFF i föreningens debut i den svenska damfotbollens finrum kom senast från Elitettan. Den stommen stod sig stark debutsäsongen igenom och förväntas fortsätta arbetet in i säsong två.

  • Vi gick in som ett ungt lag förra året, många spelare från Elitettan med mindre erfarenhet från OBOS Damallsvenskan. Att vi hade en så bra grund från sista året i Elitettan gjorde mycket för oss. Nu har vi plockat in spelare från Damallsvenskan med mer rutin men samtidigt kommer Freja från F17-laget och utvecklas fint i vår miljö. Vi har en bra mix i laget med rutinerade spelare och yngre spelare som kämpar stenhårt för att bli bättre.

Nyförvärven Fanny, Maja och Elin har varit med sedan starten av försäsongen, hur bedömer du dessa tre nya lagkamrater?

  • Det är tre otroligt duktiga spelare som kommit in med rätt energi på och utanför plan. De vågar ställa krav och det märks direkt att de har spelat i OBOS Damallsvenskan innan, det är otroligt kul att de valt IFK och det känns som att vi kan fortsätta att bygga något väldigt bra med dem hos oss.

Alexandra Hellekant har varit med i tre dagar, vad har du hunnit se där?

  • Alexandra är ännu en bra tjej och spelare som vi behöver. Hon har redan visat stabilitet, hon är bra som target och snabb. Hon har mycket i sitt spel.

Det var Växjö DFF som tillsammans med IFK Norrköping tog sig upp i OBOS Damallsvenskan efter säsongen 2022 av Elitettan. Seriesegrarna från den säsongen fick däremot se sig slagna bägge gångerna av kamraterna från Norrköping i OBOS Damallsvenskan. Nu väntar träningsmatch mellan lagen.

  • Det blir en tuff match, jag har inte jättebra koll på nyförvärven men det har lämnat och tillkommit nya spelare. Känns som de likt oss vill fortsätta etablera sig i serien.

Vad vill du se från er i denna match?

  • Växjö är ett tuffare motstånd som kommer göra det svårare att spela som mot Uppsala, jag vill se att vi fortsatt är tålmodiga med bollen. Att vi vågar hålla i bollen och att snabbt slå på 100 % när vi går för det, vi kommer förmodligen inte få lika många lägen i denna match. Vi var starka i försvaret förra säsongen och det vill jag fortsätta se denna säsong och i denna match.

Växjö DFF – IFK Norrköping: Träningsmatch, lördag 10/2 klockan 14:00, Tipshallen, NT

Annonser