IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 oktober, 2021

Castegren inför Hammarby: “Kul att få ha det ansvaret”

Försvararen Henrik Castegren har gått från klarhet till klarhet i IFK-tröjan och blivit en viktig kugge i både defensiven och offensiven. “Att jag har fått tid och kontinuitet i den rollen som jag känner är mest “jag” har givit ett lugn och en trygghet”, säger han inför matchen mot Hammarby.

Han har varit stark i defensiven och bidragit både med mål och assist offensivt. Norrköpingssonen Henrik Castegren har gått från klarhet till klarhet och hittat sin plats och en roll han trivs med i årets upplaga av IFK Norrköping.

  • Det är kul att få ha det ansvaret och bidra med en trygghet och stabilitet i försvaret. Jag har även slipat ganska mycket på det offensiva huvudspelet som är en helt annan grej än det defensiva. Jag känner att vi som lag är väldigt starka där och det känns som det blir farligt ofta när vi kommer upp i den offensiva boxen, säger Castegren.

Vad är det som gjort att du kunnat ta nästa steg? 

  • Det är nog kontinuitet, tid och att jag är på en och samma plats. Det är väldigt mycket som ska stämma på olika positioner i vårt spel och det är mycket information som du ska ta till dig. Du måste nästan vara expert på det. Att jag har fått tid och kontinuitet i den rollen  som jag känner är mest “jag” har givit ett lugn och en trygghet. När man sätter sig i samma situationer fler gånger blir man lite mer erfaren för varje gång, förklarar Castegren.

Nu vill 25-åringen också fortsätta rada upp segrarna efter nio av nio inspelade poäng i de tre senaste matcherna. Det kommer han förhoppningsvis också göra inför ett slutsålt Platinumcars Arena mot Hammarby IF under söndagen.

  • Det känns nästan som att man står inför en ny grej. Senast jag spelade inför en stor publik var hemmamatchen mot Djurgården 2019. Det är ett bra tag sedan, säger Castegren och tittar ut över arenan med ett snett leende då han samtidigt inser att det var då Djurgården tog guld och fortsätter:
  • Men det ska bli fantastiskt att få den extra glöden det innebär att få alla tillbaka till arenan. Det kommer bli en otrolig kväll och jag hoppas stödet ska bidra till tre poäng.

Du var inne på att det känns som någonting nytt. 

  • Ja, precis. Det känns lite “shit, har man gjort det här förut”. Man går och är lite småpirrig här innan för att man vet att det kommer vara en stor grej. Det kommer samtidigt bli skönt att få den extra pushen i sig själv. Det ska bli otroligt mäktigt att få gå ut till inmarschsången också. Det är något man längtat efter extremt mycket.

IFK Norrköping–Hammarby IF: 3/10 klockan 17.30, Allsvenskan, Platinumcars Arena, discovery+.

Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Annonser