IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 oktober, 2024

Fotbollsfamiljens dag – skratt, inspiration och utbildning

IFK Norrköping står i regel för besöken. På Fotbollsfamiljens dag bjöd vi hem till oss. Om det blev lyckat? Kolla blicken på spelarna när de coachas av Christoffer Nyman, Sam Cary och de andra A-lagsspelarna.

Fotbollsfamiljen har svällt till en mäktig och viktig maskin.

22 föreningar är idag i ett nära samarbete med IFK Norrköping och merparten av dom närvarade på Fotbollsfamiljens dag på PlatinumCars Arena.

En eftermiddag och kväll när vi står som värd i stället för att göra nedslag på fina arenor i Östergötland och Södermanland.

Marcus Egnell, ansvarig för Fotbollsfamiljen och med ansvar för hållbarhetsfrågor i IFK Norrköping, gick runt och myste när han blickade ut över konstgräset.

  • Av Fotbollsfamiljens alla aktiviteter så är det här den som ger absolut mest positiv feedback efteråt. Det är allmänt mycket positiv feedback, men här hör flest av sig efteråt. Det är uppskattat. Det är många föräldrar och barn som är nöjda. Jag tänker att det är viktigt för att bygga relationer och skapa inspiration för framtiden. Alla blir inte elitspelare, men det här skapar förhoppningsvis ett intresse och en kärlek till klubbmärket som gör att man kanske kommer stå på Curva Nordahl, bli ledare eller supporter i framtiden, säger Egnell.

330 barn fick chansen att känna på allsvenskt underlag och instrueras av spelare från IFK Norrköping herr- och damallsvenska lag under ett par timmar.

Samtidigt som kidsen på planen fick coachning, även spelare från P19-laget och F17-laget agerade ledare, fanns det möjlighet för föräldrar och ledare att ta del av en annan sorts utbildning.

I Teknikhallen lyssnade 130 föräldrar på Emil Andersson och Jan Melle. 60 ungdomsledare fick utbildning i Sportbaren av Anders Hellberg.

  • Man kan säga att vi sysselsatte 520 medlemmar i Fotbollsfamiljen under kvällen, konstaterar Marcus Egnell.

Fabian Jansson, evenemangsansvarig i IFK Norrköping, har varit ute på en rad besök i samarbetsklubbarna under hösten.

Så sent som i lördags fick Dagsbergs P11-lag gäster och ett par dagar senare var samma spelare i Dagsberg på PlatinumCars Arena.

  • Vi har varit och besökt Nyköpings Bis, Katrineholms DFK, Svärtinge SK, Åby IF och Lotorps IF. På lördag åker vi till Söderköping. På plats deltar vi i deras övningar, håller i övningar, svarar på frågor, kommer med tips, tar bilder. Det är uppskattat för klubbarna och spelarna som är med ut på besöken, säger Fabian Jansson.

Till lördagens hemmamatch mot FC Rosengård går alla medlemmar av Fotbollsfamiljen in gratis. Tack till: PreZero, Norrköpings Hamn, Tupac, Åhlin & Ekeroth Byggnads AB, Stadium, Lundbergs, Adidas, SEB och Holmen.

 

Annonser