IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 september, 2022

Zomers inför seriefinalen: “Vi är som bäst mot de bättre motståndarna”

Imorgon lördag väntar seriefinal i Elitettan. Ettan mot tvåan, Växjö DFF mot IFK Norrköping. Kampen om Damallsvenskan lever i allra högsta grad men det är tight i toppen och nu väntar den största utmaningen. Gästerna från Småland har relativt till Elitettan många spelare med Damallsvensk erfarenhet, precis som inlånade Dilja Zomers som ser fram emot utmaningen.

Imorgon klockan 15:00 sparkas seriefinalen mellan IFK Norrköping och Växjö DFF igång. Serieledarna från Växjö har fem poängs marginal ner till kamratföreningen på andraplats. En poäng bakom IFK står IK Uppsala och Alingsås som möter varandra precis samtidigt. En omgång som kan avgöra mycket i slutet av Elitettans seriespel. Växjö DFF åkte ur Damallsvenskan förra året och satsade på att studsa upp snabbt. Tillsammans med de spelare som blev kvar och de som hämtats in har laget en trupp med mest erfarenhet av Damallsvenskan i hela Elitettan. Dilja Zomers som är inlånad från BK Häcken har mött flera av motståndarna i Damallsvenskan. Yttern har följande att säga om Växjö och seriefinalen:

 • Ärligt talat har jag inte kollat så många av deras matcher i år. De är uppenbarligen ett bra lag och när de var i Damallsvenskan så tyckte inte jag de var sämst, de hade problem och otur med det egna målskyttet. De är ett duktigt lag nu i Elitettan men jag tycker vi är som bäst mot de bättre motståndarna. Personligen går jag in i alla matcher på samma sätt, spelar ingen roll var laget är placerat i ligan.
 • Dessa matcher är de mest spännande och roliga matcherna att spela för att man verkligen vill vinna mot de bästa lagen. Matcher som kräver sin förberedelse och att man är redo för uppgiften.

Vad tror du om matchen?

 • Det kommer bli en 50/50 match, jag tror de som kontrar bäst kommer att vinna. Den sista passningen måste sitta imorgon tillsammans med avsluten, för vi kommer inte serveras chanser hela matchen.

IFK Norrköping satsar på att slå det egna publikrekordet som sattes mot Ifö Bromölla när 1820 åskådare hejade fram 1-0 vinsten. IFK har just nu högst hemmapubliksnitt i Elitettan på 484 åskådare. Mot Team TG kom 543 åskådare och damlaget kunde efter vinsten fira med supportrarna samt signera idolkort. Ett fint ögonblick för spelare som supporter och något som lämnade avtryck hos Dilja.

 • Supportrarnas stöd betyder mycket för att man får så mycket extra energi av deras sånger och uppmuntran. Att träffa fansen efter matcherna har varit en fin upplevelse och jag hoppas vi får se så många som möjligt imorgon. En siffra som vi hade mot Bromölla är ovanligt för Elitettan och högt för Damallsvenskan, det kommer ge oss mycket energi och förhoppningsvis spöka för Växjö.

IFK Norrköping – Växjö DFF: Elitettan,  1/10 klockan 15.00, Platinumcars Arena

 • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
 • Årskort för herr ger även tillträde till denna match, ni som årskort till herr och dam får gästa in en kamrat gratis – övriga biljetter: https://ifknorrkoping.ebiljett.nu/
 • Fri parkering på södra plan
 • Entré 4A och 4B öppnar kl.14.00, kom i god tid.
 • Hamburgare grillas på terrassen från kl.14.00
 • Kiosker öppna
 • Souvenirförsäljning
 • Idolkort till alla och autografskrivning efter matchen
 • Manager Tor-Arne Fredheim berättar om läget i laget kl.14:30 på terrassen

Annonser