IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 september, 2022

Zomers efter segern “vi växer in i det i slutet”

En tuff första halvlek gav tillslut ledning, men Sundsvalls DFF bet tillbaka. En 3-1 seger som hade kunnat spelats bättre. Dilja Zomers påpekar att IFK växte in i matchen men att anpassningen kunnat komma tidigare.

Första halvlek inleddes jämnt mellan lagen, IFK hade ett större bollinnehav men fick inte riktigt igång spelet. Sundsvalls DFF kunde kapitalisera och anpassade sig till tempot. Hemmalaget fick en fin kontring och Sofia Hjern utmanades rejält när hon sträckte sig längs gräset för att rädda ut bollen till hörna. IFK växer in i matchen och de får verkligen upp spelet i de sista tio minuterna av första halvlek där hörnorna och chanserna radar upp sig. Precis innan visslan för paus så vinner IFK hörna som Dilja Zomers får förvalta, hörnan når Irma Cajlakovic och studsar vidare ut i straffområdet där My Cato enkelt kan slå in bollen i nät. Zomers som nyligen blivit tilldelad hörnorna utvecklar vad som inte funkade i första halvlek och vad de pratade om efteråt.

  • Vi började inte bra men växte in i det och hade ett flow i slutet. De spelade med fem spelare i backlinjen och när vi inte riktigt har koll på hur de ska spela så använder vi inte de ytorna som vi erbjuds. Där handlar det om att ha överblick av spelet och anpassa sig.
  • I omklädningsrummet inför andra halvlek så snackade vi om att hitta våra anfallare mellan deras backlinje och mittfält istället för att alltid leta efter våra yttrar på kanterna.

I andra halvlek får Sundsvall chansen att kvittera och gör så. Orji får bollen på fötterna i djupet och hon lyckas få bollen förbi Hjerns utsträckta armar i bortre hörnet. IFK fortsätter att ta för sig efter kvitteringen och får ganska snabbt tillbaka ledningen efter att Ravnells inlägg inte rensats undan. När bollen fastnar på försvarare så tar Wilma Leidhammar chansen och snor åt sig bollen för att sedan avsluta i mål. Hennes fjärde mål i serien på sju matcher. I slutet av matchen så gör IFK byten för att kontrollera och döda matchen, vilket faller väl ut. Samtidigt så siktar Sundsvall på forcering. En sista hörna vinner hemmalaget i matchens slutminut och deras målvakt lämnar den egna kassen. Bollen studsar ut i kanten av straffområdet och sparkas ut i tom yta mot Sundsvalls mål. My Cato och ensam spelare från Sundsvall krigar om att nå bollen först. Cato är snabbare och kan precis ta sig förbi för att sedan rulla bollen i mål för 3-1. Domaren låtar avsparken gå och blåser sedan av matchen.

Nio raka segrar, sjunde raka segern i serien är ett faktum. På dessa sju seriesegrar har IFK gjort 15 mål och släppt in tre. Ett bevis på den försvarsstarka lagmaskinen och den uppsjö av poängspelare som varvar varandra med att spela fram och smälla in bollar.  Dilja summerar andra halvlek.

  • Jag tycker vi hade kunnat ta det lite lugnare i andra halvlek, inte alltid gå för varje möjlighet till chans. Vi växer in i det i slutet där vi har bra kontroll i matchens sista minuter.

Sundsvalls DFF – IFK Norrköping 1-3, Elitettan, 18/9, NP3 Arena

Mål: Cato 45+1′, Orji 53′, Leidhammar 64′, Cato 90+4′

Varningar IFK: Burvall 90+2′

Startelva IFK: Hjern – I. Cajlakovic (71′), S. Cajlakovic (46′), Handfast, Egeriis – Ravnell, Burvall, Cato, Zomers (78′) – Leidhammar, Gustafsson

Avbytare: Flenhagen (46′), Jeppson, Berggren (78′), Bugre, Wiklander (71′), Johansson

Annonser