IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 juli, 2021

Yahav Gurfinkel klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping välkomnar den 23-årige västeryttern Yahav Gurfinkel till föreningen. ”Det är en stor utmaning för mig och jag vill hjälpa klubben att nå resultat”, säger Yahav.

Yahav Gurfinkel är israelisk U21-landslagsman och kommer senast från den Maccabi Haifa i den israeliska högstaligan. Förra säsongen var han utlånad till Hapoel Haifa.

  • Jag är mycket glad över att få komma till klubben. Det är en stor utmaning för mig och jag vill hjälpa klubben att nå resultat. Jag ser fram emot att spela för IFK Norrköping, säger Yahav.

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling kommenterar nyförvärvet så här:

  • Jag ser honom som en vänster-wing och jag tror att han kommer att passa perfekt in i vårt spelsätt. Det kommer att bli en stor omställning för honom med ett nytt sätt att träna, och den spelstil vi har här i Sverige och Skandinavien skiljer sig hur det är där han kommer ifrån. Yahav kommer att behöva anpassa sig. Vi måste vara professionella och vara noga med att han kommer in i det både fysiskt och mentalt för att det ska bli bra både på kort och lång sikt.

Yahav kommer att ansluta till IFK Norrköping i början av nästa vecka.

  • Yahav är en ung, spännande spelare som sportgruppen har följt under en period. Han stämmer väl in i vår strategi där vi arbetar med bra och utvecklingsbara spelare. Vi ser fram emot att följa Yahavs utveckling och vårt samarbete framöver, säger Patrik Jönsson, tf sportchef.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Yahav!

För intervju med Rikard Norling, kontakta medieansvarig Erik Johansson: 0738-041699

Yahav är tillgänglig för intervju när han anslutit till truppen i början av nästa vecka.

Annonser