IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 maj, 2023

Woeller inför BP hemma “Vi behöver ta tre poäng”

IFK Norrköping avser studsa tillbaka från förlustsviten med en vinst mot BP på Platinumcars Arena. Mittbacken Shanon Woeller möter sitt gamla lag som hon var med och höll kvar i OBOS Damallsvenskan och ser fram emot att möta ett spelande motstånd.

IFK Norrköping har haft det tufft resultatmässigt med fem raka förluster. Spelschemat har varit obalanserat och motståndet har på pappret varit tufft, vilket även visat sig stämma ute på plan. Efter en sämre insats mot Vittsjö som slutade 2-1 till gästerna så vill IFK studsa tillbaka mot BP som kommer på besök nu på söndag till Platinumcars Arena. Stockholmarna spelade kvalspel mot IK Uppsala efter säsongen 2022, där de totalt fick med sig 12 poäng, och höll sig kvar i OBOS Damallsvenskan efter dubbelmötet som de vann med 4-1. Huvudtränaren Marcelo Fernandez tackade för sig och assisterande tränare Daniel Gunnars tog över inför denna säsong. Tackade för sig gjorde även Shannon Woeller som efter avslutat kontrakt med BP kom till IFK Norrköping. Trots att laget ligger näst sist så tror inte Shannon att de kommer överge sin positiva spelstil.

Shannon Woeller inför matchen

 • Vi hade en tydlig matchplan mot Vittsjö men vi genomförde den inte som vi ville. Jag tycker vi har kapaciteten att slå dem men vi var för stressade i defensiven och offensiven, de lämnade ytor som vi borde ha attackerat mer.
 • Jag är taggad på matchen, BP ligger i botten av tabellen men har inte frångått sina spelprinciper. De gillar att spela längs backen och har flera duktiga mittfältare. Det är roligare att spela mot sådana lag tycker jag som inte bara backar hem och försvarar.
 • Förväntningarna är högre på oss denna match och vi vill bryta förlustsviten. Vi behöver ta tre poäng och förväntas också göra det, vilket kräver att vi spelar vår bästa fotboll. Det kommer bli tufft, BP kommer se denna som en match där de kan sno poäng så de kommer slänga in allt de har.

Motståndet

 • BP har ännu inte vunnit en match i serien, sina tre poäng har de tagit i kryssen mot IK Uppsala, IFK Kalmar och KIF Örebro.
 • BP:s bästa målskytt är  högeryttern Ellen Toivio som gjort tre mål på åtta starter och ett inhopp.
 • BP har släppt in 22 mål på åtta omgångar och inte hållit nollan hittills, med sina sju gjorda mål landar de på en målskillnad på -15.

IFK Norrköping – BP, OBOS Damallsvenskan omgång 10, 13:00 28:e maj 2023, Platinumcars Arena, Viaplay

 • Stötta laget på plats, köp biljetter och årskort här.
 • Matchen visas på Viaplay.
 • Vi firar mors dag med två erbjudanden! För 169 kr per person får du match och måltid. Restaurangen serverar honungsglaserade kyckingspett med focaccia, quinoasallad, rostade grönsaker & chiliaioli.
 • För 299 kr får du allt ovanstående men också chansen att låta din mamma gå ut med spelarna på plan inför avspark. Erbjudandena hittar du här.
 • Sportbaren står öppen hela matchen och där visar vi också herrarnas match mot Kalmar FF, avspark 15:00.
 • Vinn en matchanvänd spelartröja! Inför denna match kan du vinna Chelsie Dawber eller Lisa Johanssons tröja. Tävlingsregler hittar du här.
 • Åk kollektivt till IFK Norrköpings hemmamatcher – Res med Östgötatrafiken

Annonser