IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 februari, 2023

Wilma Leidhammar förlänger med IFK Norrköping

Wilma Leidhammar förlänger sitt kontrakt i IFK Norrköping med ytterligare två år. Anfallaren som anslöt från division ett i somras kommer därmed ha kontrakt över säsongen 2026. “Jag har utvecklats mycket som fotbollsspelare och människa under min tid i Norrköping”, säger Leidhammar.

Wilma Leidhammar värvades från BK Astrio sommaren 2022 och tog genast en startplats i Fredheims lag. Sedan dess har hon spelat femton tävlingsmatcher, tretton vinster och två förluster samt nio mål.

Leidhammar hade cirka två år kvar på sitt kontrakt men förlängde nu med ytterligare två år, vilket gör att hon är kontrakterad genom hela säsongen 2026.

Wilma om sin förlängning:

  • IFK Norrköpings satsning på damlaget har känts redan sedan min första dag här och den har bara växt efter avancemanget till Damallsvenskan.
  • Det är ett stort kontrakt och jag ser det som en stor komplimang från Tor-Arne till mig. Tor-Arne är en riktigt bra manager så med den här förlängningen vill jag visa mitt förtroende för honom.

Hur har det varit att spela för IFK Norrköping?

  • Det har känts jättebra att spela här i IFK, jag har kommit in i min roll mer och mer och jag trivs verkligen med laget. Uppsvinget från supportrarna i slutet av säsongen var fantastisk och det är väldigt kul när det kommer mycket publik på våra matcher.

Hur ser du på de kommande fyra åren?

  • Jag hoppas min utveckling fortsätter i liknande takt, det tror jag är möjligt här i IFK. Målet för det första historiska året i Damallsvenskan blir att stanna kvar till varje pris och sen bygga vidare till att bli ett starkt lag i serien.

 

Manager Tor-Arne Fredheim om förlängningen:

  • Förlängningen av Wilmas kontrakt är mycket bra för föreningen. Att vi kan skriva långa kontrakt med den här typen av spelare är avgörande för att skapa långsiktighet, vilket är vår strategi.
  • Det är en spelare som vi tror på framåt och som redan hunnit vara en viktig spelare bakom avancemanget till Damallsvenskan.
  • Det finns inte så många svenska spelare med den stilen. Hon är oerhört stark för att vara nitton år, hon kan spela som nia, som target, som en tia och skulle kunna användas som en ytter. Bra på huvudet och tvåfotad. Hon är duktig i försvarsarbetet men är fram för allt väldigt viktig för anfallsspelet, det såg vi redan från när hon kom in i somras. En tjej som alltid ger allt på träning och som verkligen vill utvecklas.

Annonser