IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 mars, 2021

Wille Jakobsson klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping har gjort klart med den 19-årige målvakten Wille Jakobsson. ”Jag känner att det här var det absolut bästa valet för mig”, säger Wille.

Wille Jakobsson, född 2002, ansluter från Superettanklubben AFC Eskilstuna.

  • IFK Norrköping är en stor klubb, en av de största i Sverige, och jag ser fram emot att få spela för IFK Norrköping. Jag känner att det här var det absolut bästa valet för mig, säger Wille Jakobsson.

Wille, som kommer från Arboga, kom till AFC Eskilstuna 2018. 2020 spelade Wille 17 matcher för AFC i Superettan.

  • Wille är en riktigt talangfull målvakt som Maths haft ögonen på ett tag. Vi är glada över att vi lyckats knyta till oss Wille och vi tror att han har potential att bli förstamålvakt på något eller några års sikt. Det är imponerande att han vid den ringa åldern har spelat nästan 20 matcher i Superettan, säger IFK Norrköping tränare Rikard Norling.

Målvaktstränare Maths Elfvendal ser fram emot att ha Wille i målvaktsgruppen.

  • Det är ett styrkebesked från IFK Norrköping att vi lyckas få hit en sådan ung och talangfull målvakt med rutin från Superettan. Wille gjorde en bra säsong i fjol och vi ser att det finns en stor utvecklingspotential i honom. Vi är säkra på att han kommer att passa bra in i målvaktsgruppen, laget och föreningen i stort. Han har en spelstil som är relativt lik den våra målvakter har. Han kommer att behöva en inkörningsperiod, men vi tror att han snabbt kommer att komma till rätta här och fortsätta utvecklas, säger målvaktstränare Maths Elfvendal.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Wille!

Annonser