IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 juni, 2022

Wiklander inför Uppsala hemma: “Alla till Platinumcars Arena!”

Sista matchen i Elitettan innan damerna går på uppehåll – då hoppas Molly Wiklander att alla IFK-supportrar kommer och hejar fram laget till tre poäng. “Alla till Platinumcars Arena på måndag. Nu kör vi!”, säger hon.

År 2021 blev Molly Wiklander utsedd till Östergötlands damjunior och under 2022 har hon fortsatt gå från klarhet till klarhet. Trots att 19-åringen började säsongen med en muskelbristning i låret som höll henne borta – kom hon tillbaka med besked och har start de åtta senaste matcherna i Elitettan.

 • Det är kul och det har känts bra. Samtidigt vill jag vara med och hjälpa till mer framåt och vara med och leverera poäng ännu mer, säger Wiklander och fortsätter:
 • Nu har jag fokuserat mycket på att se till att få in bollen bra i box för att det ska bli lättare för forwards. Vi jobbar med att vara tydligare med var jag ska sikta och var forwards ska ta sin löpning.

Efter två dagars ledighet och ett litet midsommarfirande med några av tjejerna i laget är det dags för match mot serieledarna IK Uppsala.

 • Det blir knappt någon ledighet eftersom man fortfarande tänker på nästa match. Men vi var några i laget som tog det lugnt, grillade och körde femkamp, berättar Wiklander och fortsätter:
 • Uppsala och Jitex (1-1-matchen i Göteborg senast) spelar lite likt varandra med tre spelare på mittfältet. Sen ska Uppsala vara ett snäpp bättre än Jitex. Det gäller för oss att vara påkopplade från början, för det var vi inte riktigt mot Jitex. Det ska bli kul att mäta sig mot serieledaren.

Sen är det hemmaplan nu med, vad betyder det för er? 

 • Det betyder massor. Jätteskönt att få spela på Platinumcars Arena. Det är där vi är mest bekväma. Sen hoppas jag att vi får gå på ledighet efter en bra match. Alla till Platinumcars Arena på måndag. Nu kör vi!

Inför matchen ligger IFK Norrköping fyra i den jämna tabellen med 24 poäng jämfört med motståndet Uppsala som har 28. IFK har varit tydliga med målsättningen att inom en treårsperiod vilja ta klivet upp till Damallsvenskan. Att ha gått från ett bottenlag 2021 till att vara med och tampas i toppen 2022 är ett stort steg redan år ett på satsningen.

 • Det två-tre första matcherna kanske inte var de bästa men vi har verkligen kommit ihop som lag nu. Vi har spelat ihop oss och lärt känna varandra mer. Det märks verkligen att alla vill ta steget ännu en nivå. Jag skulle säga att vi gjort en riktigt bra vårsäsong. Vi har bevisat att vi är ett lag som kan hänga med i toppstriden.

Trots att IFK Norrköping har ett relativt orutinerat lag med en ovana att ha målsättningen om en topplacering på denna nivå – har tjejerna visat att man inte kan räkna bort dem i första taget.

 • Jag tycker att vi alla har hanterat det bra. Målet är ändå att ta klivet upp inom tre år och vi är inte så rutinerade i Elitettan heller eftersom vi bara haft en säsong på den här nivån. Sen får vi se hur det ser ut efter hela säsongen. Vi hoppas att vi kan hålla oss kvar i toppen, säger Wiklander.

Tror du att pressen släpper lite för att målsättningen är satt på tre år? 

 • Ja, det är klart. Samtidigt vill vi spelare mycket mer. Vi sätter press på varandra ändå.

IFK Norrköping – IK Uppsala: Elitettan,  26/5 klockan 19.00, Platinumcars Arena

 • Entréerna öppnar 60 minuter innan match. Entré 4 öppen på Västra läktaren.
 • Terassen är öppen för servering av dryck och hamburgegrillning. Tor-Arne Fredheim håller i ett uppsnack på terassen inför matchen klockan 18.35. Välkomna!
 • Fri parkering på Södra Plan.
 • Inträde till matchen med årskort Elitettan eller biljett. Årskort och biljetter finns att köpa här. 
 • Kiosk på Västra läktaren är öppen med sedvanligt sortiment.
 • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser