IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 augusti, 2022

Wahlqvist: “Vi har självförtroende i ryggen”

Linus Wahlqvist är redo inför morgondagens match hemma mot AIK på Platinumcars Arena. “Det är två lag som vill kliva ut och vinna och visa sina supportrar att man är på gång”, säger vicekaptenen.
  • Jag mår bra, jag har tränat ett fullt pass i veckan och tagit hand om kroppen. Jag är redo, säger Wahlqvist, som tvingades byta med en känning en timme in i Elfsborgsmatchen förra helgen.

Din nya tränare Glen Riddersholm har varit här ett par veckor nu. Hur har det varit? 

  • Två fina veckor, med mycket energi och tydlighet. Mycket danska också. Det har varit två jättepositiva veckor och en del nytt mot vad vi gjort under de sista två åren. Det känns som att han har kommit in med en del grejer vi saknat, så första intrycket har varit jättebra.

Glen stuvade om lite i uppställningen senast och du, som flyttats in som mittback under en lång tid, fick spela högerback igen. Hur var det? 

  • Högerback är min favoritposition, sen är det säkert fyra år sedan jag spelade i en gammal hederlig fyrback. Det är skillnad att ha linjen bredvid sig och inte vara i mitten. Det kommer ta några träningar och matcher att komma in i det, men det var kul att vara tillbaka.

Arnór Traustason anslöt nu under eftermiddagen. 

  • Det är kul att få tillbaka en bra fotbollsspelare som gjort det bra i USA, Malmö och landslaget sedan han lämnade oss. Det är en jättebra spelare som stärker oss fotbollsmässigt, och en bra kille som jag hängde en del med innan han lämnade. Bra människor och bra fotbollsspelare är välkomna hit, och Arnór är en “perfect match”.

AIK står på andra sidan imorgon. Vad säger du om den uppgiften? 

  • Det är två lag som kämpat lite, AIK har gått bättre än oss i Allsvenskan men haft det tuffare på slutet. Det är två lag som vill kliva ut och vinna och visa sina supportrar att man är på gång. Vi har självförtroende i ryggen efter segern mot Degerfors och krysset senast. Hemmaplan och 10-12 tusen på läktaren ska bli väldigt kul, och att få möta Curvan igen. Vi har haft en fantastisk fin inramning under hela säsongen, det är vi väldigt tacksamma för.

 

IFK Norrköping – AIK: 21/8 klockan 17.30, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

Annonser