IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 juli, 2021

Wahlqvist inför Mjällby: “Gäller att vinna de fysiska duellerna”

En av matchens giganter mot Malmö FF senast var Linus Wahlqvist som stod för två assist. Nu hoppas han på en favorit i repris borta mot Mjällby under söndagen. “Om vi inte gör en bra prestation och får med oss ett bra resultat i helgen är inte Malmömatchen värd så mycket”, säger han.

Linus Wahlqvist flög fram i matchen mot Malmö FF och med publikens stöd i ryggen syntes det att han trivdes på Platinumcars Arena. Kan det ha varit hans bästa match sedan han tog klivet tillbaka till IFK Norrköping?

  • Det är en av de bästa matcherna i alla fall. Jag tycker att jag gjorde en bra match mot AIK också, men när laget går bra går man oftast själv bra också, säger han med ett leende.

Han stod för två assist och bidrog på flera plan i IFK Norrköpings spel. Nu hoppas han att han ska ta med sig samma känsla in på Strandvallen i Mjällby.

  • Om vi inte gör en bra prestation och får med oss ett bra resultat i helgen är inte Malmömatchen värd så mycket. Det gäller att fortsätta jobba hårt. Det positiva med en match i veckan är att man har tid att jobba på och fortsätta gnugga, säger Wahlqvist.

Under veckan som gått har laget tränat på Himmelstalund Norras naturgräs för att vänja sig vid underlaget.

  • Det har känts bra. Det är skönt att vi har en plan som är ganska fin. Innan har vi inte tränat så mycket på gräs då det inte ger så mycket att gå på gräs en dag inför match. Men nu har vi fått nästan en hel vecka för att känna på underlaget och det gör gott tror jag.

Vad behöver man ha koll på för att vinna en match mot Mjällby? 

  • Det är lite som mot Malmö där det är mycket fysik. De har en stor och stark forward och starka mittbackar. Sen spelar de på gräs som sagt som är lite annorlunda än mot konstgräs. Det gäller att vinna de fysiska duellerna.

Under uppehållet la laget mycket fokus på den offensiva delen i spelet. Det är något som också börjat sätta sig mer och mer.

  • Vi gör många saker rätt – mer rätt än vad vi gjorde under våren. Sen är det klart att Malmö är ett bra lag och hade mycket boll mot oss i andra halvlek. Men speciellt i första halvlek spelade vi väldigt bra och kom åt de ytorna vi vill åt. Det har vi jobbat hårt med i tre-fyra veckor. Sedan behöver vi bli bättre utifrån det med. Men vi har tagit ett bra steg på vägen, avslutar Wahlqvist.

Mjällby AIF-IFK Norrköping: Allsvenskan, söndag 11/7 kl 15.00, Strandvallen, discovery+.

Annonser