IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 september, 2021

Wahlqvist efter tre poäng mot Örebro: “Vi tar med tre mål framåt och en nolla bakåt”

Det blev en fin söndagseftermiddag på Platinumcars Arena. IFK Norrköping tog hand om alla tre poäng, ordnade tre mål framåt och såg till att Oscar Jansson stängde igen bakåt: “En vinst på hemmaplan – sånt ger väldigt mycket. Tre poäng in på kontot bygger självförtroendet”, sa Linus Wahlqvist efter 3-0 (1-0) mot Örebro SK.

Efter en lite försiktig och trevande inledning från båda lagen var det gästerna från Närke som tog tag i taktpinnen – om än inte med hela handen.
   Det till trots var det IFK Norrköping som skapade matchens första chans efter att Samuel Adegbenro nickat på en försvarare i famnen på Mergim Krasniqi.
   Däremot var det Örebro som var närmast. Nahir Besara avslutade ur snäv vinkel där bollen gick via Oscar Jansson i stolpen och låg en bit från mållinjen innan han greppade tag om den.
   Just Jansson skulle få bekänna färg där han tippade Kevin Walkers centrala skott ut till hörna.
   Men det var IFK som skulle ta ledningen.
   Och alla mål räknas.
   Jonathan Levi hittade Linus Wahlqvist mellan Örebros mittback och ytterback. Wahlqvist tog fram och slog ett hårt och långt inlägg mot Adegbenro men det var bortalagets Benjamin Hjerstrand som stötte in bollen bakom egen målvakt till 1-0 för IFK.

  • Levi får bollen i en yta vi jobbat väldigt mycket med. Jag vet hur jag ska springa och Levi vet hur han ska passa och Samuel vet vart han ska vara när bollen kommer. Det är många timmar som är nerlagda på sista tredjedelen. De är sist på bollen men Samuel kommer där bakom, beskrev Linus Wahlqvist.

Det var en hel del spel fram och tillbaka där inget av lagen riktigt fick fast bollen på offensiv planhalva. Örebro hade en del hörnor men IFK-försvaret med hjälp av Alexander Fransson skötte sig bra och tog undan varje gång.
   Närmast 2-0 i den första halvleken var Kristoffer Khazeni som fick öppen gata efter en omställning och en fin passning av Abdulrazaq Ishaq men mittfältaren rullade bollen precis utanför stolpen.

Efter pausvilan blev det mer och mer IFK där Adegbenro hade avslut tämligen direkt – men korrekt avblåst för offside.
   Däremot hade Örebro både en och två riktigt farliga chanser. Den första efter att Nordin Gerzic hittat Kevin Wright som avslutade på täckande försvarare till hörna. På den efterföljande hörnan var det Rickard Friday som vid målområdeslinjen dunkade bollen upp på Berget.
   Mitt i en lite bättre Örebroperiod var det IFK som hittade rätt igen.
   Ishaq slog en frispark på mittplan som sedermera landade utanför straffområdet. Adegbenro tog emot, la till rätta och placerade resolut in 2-0 intill den vänstra stolpen.
   Därefter släppte IFK inte den här matchen.
   Örebro hade en boll i mål efter en nick mot en offsidestående Wright som blev avblåst.
   Innan den här aftonen var slut skulle IFK göra 3-0.
   Levi slog en utmärkt hörna från höger och på den bortre ytan stod Henrik Castegren rädd och knoppade in IFKs tredje för eftermiddagen.
   Det blev en fin avslutning på helgen med tre poäng och en hållen nolla för IFK och Jansson.

  • En sämre insats av oss där Örebro gör det ganska bra. Vi får inte grepp om dem defensivt och har lite problem offensivt men lyckas göra tre framåt och hålla nollan bakåt. Oscar gör en jättematch och det är tre poäng vi tar med oss, sa Linus Wahlqvist efter matchen.
    Vi tappar lite väl mycket boll och vårdar den inte som vi ska. Då blir det jobbigt, de får mycket boll och de är skickliga.

Vid 2-0 hade Örebro en boll i mål som dömdes bort för offside. Istället satte Henrik Castegren 3-0 med fyra minuter kvar.

  • Istället för 2-1 där de har en inne får vi 3-0 och lite lugnare sista tio. Det är skönt – speciellt en sån här vecka när vi har tre matcher.

På onsdag åker IFK till Uppsala för att möta IK Sirius. Sedan väntar Varberg hemma om en vecka.

  • I grund och botten tar vi med tre mål framåt och en nolla bakåt.

En skön eftermiddag med andra ord?

  • Ja, det kan man säga, log Linus Wahlqvist.

Matchfakta
IFK Norrköping-Örebro SK 3-0 (1-0)
Allsvenskan (19:30)
Platinumcars Arena
Mål: 1-0 (28) Benjamin Hjertstrand (självmål), 2-0 (60) Samuel Adegbenro (pass Abdulrazaq Ishaq), 3-0 (86) Henrik Castegren (Jonathan Levi)
Varningar: IFK: (48) Henrik Castegren. ÖSK: (33) Johan Mårtensson, (45+1) Jiloan Hamad
Domare: Granit Maqedonci
IFK-laget: 1. Oscar Jansson – 6. Linus Wahlqvist, 2. Henrik Castegren, 4. Marco Lund – 8. Abdulrazhaq Ishaq, 7. Alexander Fransson, 26. Kristoffer Khazeni (59′ 18. Ari Skúlason), 16. Viktor Agardius (89′ 17. Theodore Rask) – 10. Jonathan Levi, 5. Totte Nyman (22′ 15. Carl Björk), 9. Samuel Adegbenro (89′ 23. Maic Sema)
Ej använda ersättare: 29. Julius Lindgren (mv) – 3. Yahav Gurfinkel, 14. Egzon Binaku

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser