IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 augusti, 2023

Vito: “Ser fram emot att ta revansch”

IFK Norrköping tog andra raka hemmasegern i måndags – när IFK Göteborg stod för motståndet – och vill fortsätta trenden på Örjans Vall på söndag. ”Ser fram emot att ta revansch”, säger Vito Hammershøy-Mistrati.

Ett vackert TIFO och tillika ett fantastiskt läktarstöd inramade IFKs hemmaseger under måndagskvällen. Tre vackra mål och tre nya poäng senare beger sig IFK till Örjans Vall.

Vito Hammershøy-Mistrati inför matchen mot Halmstads BK

Om måndagens vinst – och den egna prestationen

  • Det var en fin match. Vi spelade bra tycker jag. Det kändes fint att ta tre nya poäng, säger Vito och fortsätter:
  • Det är verkligen viktigt för mig att vara involverad på det sättet (offensivt) och jag tycker att det var en bra match för mig generellt. Det är fortfarande lite och upp och ner för mig med prestationerna, några bra matcher, några lite sämre – jag vill hitta mer stabilitet i mina insatser. Jag känner att jag är på väg i rätt riktning.

Om lagets form

  • Vi ser fram emot nästa match, vi är på en bra position i serien och kan se uppåt istället för neråt i tabellen.  Det ska bli intressant att se vad vi kan få ut av säsongen, jag känner att vi är på en bra plats och jag tror att vi kommer kunna göra det bra resterande säsong.

Om att spela mot Halmstad

  • Vi förlorade senast mot Halmstad i en match jag tycker vi borde ha vunnit. Jag ser fram emot att ta revansch nu på söndag.

Jesper Ceesay – tillbaka från skada – om tiden på sidlinjen och inför matchen mot Halmstad

IFK Norrköping

IFK studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Hammarby och tog i måndags tre poäng i hemmamatchen mot IFK Göteborg.

Vinsten gjorde att IFK kunde behålla femteplaceringen i tabellen och dessutom skaffa sig glapp ner till sjätteplacerade Kalmar.

Tabelläget: 5:a | 28 poäng | 28 mål/22 insläppta | 8 – 4 – 6

Flest mål: Arnor Traustason 7 st

Flest framspelningar: Marcus Baggesen ,Vito Hammershøy-Mistrati, och Totte Nyman 3 st

Halmstads BK

Halmstad, som inledde säsongen väldigt starkt, har förlorat två raka matcher och placerar sig på en niondeplats i tabellen – bara tre poäng bakom IFK.

Tabelläget: 9:a | 25 poäng | 17 mål/28 insläppta | 7 – 4 – 7

Flest mål: Victor Granath 6 st

Flest framspelningar: Jonathan Svedberg och Victor Granath 3 st

Annonser