IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 november, 2022

Vinst mot Lidköping i säsongens sista match

IFK Norrköping vann med 2-1 mot Lidköpings FK i säsongens sista match. 60 poäng totalt i serien, en passande present till födelsedagsbarnet Tor-Arne Fredheim som fyller 60 år. Vad har framgångsreceptet varit? Vi frågade spelarna i bussen hemåt.

Säsongen avslutades med seger mot Lidköpings FK med 2-1. Första halvlek slutade 0-0 men IFK fick fart på det egna målskyttet snabbt in i andra halvlek när Leidhammar överlistade hemmalagets målvakt. Gästerna kvitterar till 1-1 men IFK är det lag som fortsätter rada upp chanser och skott på mål. Inbytta Lovisa Gustafsson hittade kort därpå samarbetet med Ravnell. Lovisa slänger sig fram på Sabinas passning från kanten och tvingar in bollen i mål från boxen. IFK kontrollerar matchen och släpper bara en farlig chans som Hjern räddar innan slutvisslan går.

Resan har varit lång. Säsongen startade trögt men fick upp farten. Efter vinsten mot Alingsås på bortaplan började någonting hända och segrarna radades upp. Vinsten mot IK Uppsala gav en tydlig signal. IFK Norrköping är här för det Damallsvenska kontraktet. Slutspurten innehöll en förlust mot Växjö men också viktiga prestationer som tillslut ledde fram till vinsten mot Bergdalen på Platinumcars Arena. “Allsvenskan, här kommer Peking!” skrek publiken som precis slagit publikrekord när tjejerna, iförda guldhattar, firade avancemanget. På bussresan hem från Lidköping så frågade vi huvudpersonerna, spelarna och ledarna, hur de har tagit sig till Damallsvenskan denna säsong.

  • Vi har haft den bästa bänken i Elitettan. Det är en hög konkurrens på positionerna och vår individuella skicklighet gör att vi kan utföra våra matchplaner som ledarna ger oss. Säger lagkapten Sofia Hjern.
  • För vi är så jävla bra! Fyller My Cato in med.

Många spelare lyfter det hårda jobbet, lagsammanhållning och ledarnas kompetens. De som har följt laget vet att det finns många karaktärer och starka personligheter i laget.

  • Vi har haft det väldigt roligt tillsammans vilket har gjort att vi kommer överens och kan spela så bra ihop. Stödet från publiken var också viktigt i slutet av säsongen när det verkligen gällde. Säger Lovisa Gustafsson som slog in sitt trettonde mål för säsongen mot Lidköping.
  • Vi tog oss upp för att jag kom i somras! (skratt) Jag skulle säga att det beror på att vi haft många poängspelare och matchvinnare på bänken. Vi kan lägga i en andra växel tack vare det. Fyller Wilma Leidhammar på med.

Längst bak i bussen sitter tvillingarna Cajlakovic och Ebba Sjögren. De lyfter förberedelserna och slitet på träningsplan.

  • Tor-Arne har varit så petig i detaljer  och det har varit så viktigt ända sedan han kom in i början. Han har utbildat oss till bättre fotbollsspelare. Från inkast till allt annat du kan tänka dig. Säger Irma Cajlakovic.
  • Alla har varit så ödmjuka inför uppgiften, ingen har svävat iväg efter ett bra resultat utan träningarna har konsekvent hållit en hög nivå som har gett oss resultat. Menar Ebba Sjögren.

När bussen stannar till för rast och inköp av färdkost så utvecklar Thilde Alvberger, Elsa Burvall och Azumah Bugre hur det har sett ut på träningarna.

  • Vi vill hela tiden bli bättre på träningarna, aldrig nöjda och jobbar alltid framåt. Många av oss kör hårt extra efter träningarna. Det är hit vi har velat komma med vår satsning och arbetet vi har lagt ner gav oss avancemanget.
  • Vi jobbar hårt som individer och lag. Alla har samma mål, att nå toppen. När man jobbar som vi gör, för att nå toppen, så har vi extra energi att verkligen gå för det. Jag är så stolt över laget, våra ledare och Tor-Arne som gör det här i sitt första damlag. Alla har tagit nästa steg i sin individuella utveckling och jag är så lycklig över att få vara här med de andra tjejerna. Säger Bugre.

Ledarna är glada och stolta över sitt gäng som har tagit sig hela vägen till Damallsvenskan.

  • Det är ett gäng trygga personer som vet sina roller, ett gäng vinnarskallar! Gruppen är avslappnad med varandra, alla kan vara sig själva vilket är bra för dynamiken, speciellt för de som hoppar in i matcherna och ändå känner sig delaktiga. Det finns ingen onödig stolthet i laget, vi är alla här och nu inför en match. De tar alla våra direktiv rakt in i hur de spelar och utvecklingen de alla har gjort är så uppenbar för oss som har ynnesten att jobba med dessa fantastiska tjejer.

Lidköpings FK – IFK Norrköping 1-2 Elitettan,  05/11 klockan 12.30, Ågårdsvallen

Mål: Leidhammar 47′, Karlsson Törnborg 62′, Gustafsson 73′

Gula kort, IFK: Burvall 70′

Startelvan: Sofia Hjern – I. Cajlakovic, Flenhagen (81′), Handfast (58′), Egeriis – Wiklander (46′), Bugre, Burvall (81′), Ravnell – Zomers (90′), Leidhammar

Avbytare: Berggren (90′), Nyström (81′), S. Cajlakovic (58′), Jeppson, Alvberger (81′), Johansson, Gustafsson (46′)

Annonser