7 oktober, 2023

Vinst mot IFK Kalmar!

Tre tunga poäng stannade i Norrköping ikväll efter att IFK slog Kalmar med 3-0. “Tre viktiga poäng”, konstaterar My Cato efter matchen.

IFK Norrköping tog tidigt grepp om dagens tillställning. Redan efter fem minuter hade Wilma Leidhammar matchens första målchans. Anfallaren rundade Kalmar-målvakten – men hamnade ur vinkel och missade det tomma målet.

Målchanserna – och tillika bollinnehavet – fortsatte i IFKs fördel och med dryga halvtimmen på klockan kom också ledningsmålet. Wilma Leidhammar var framme på Robertsons retur och satte distinkt in ledningsmålet.

Den andra halvlek som följde var fortsatt IFKs att vinna.

Trycket på Kalmar fortsatte – och efter 70 minuter fick man utdelning. My Cato revs ner av Kalmar-målvakten och straff tilldömdes IFK. Chelsie Dawber tog hand om straffen som räddades av Worsøe.

Bara fem minuter senare hittade IFK till sist 2-0 målet. My Cato – framspelad av Jennie Egeriis – placerade bollen från straffområdeslinjen i bortre krysset, ett riktigt vackert mål.

IFK skulle utöka en gång till innan domaren blåste av. Shannon Woeller var sist på bollen efter en tilltrasslad situation i offensivt straffområde – 3-0.

Tre blytunga poäng stannade i Norrköping ikväll.

IFK Norrköping – IFK Kalmar 3-0 (1-0): OBOS Damallsvenskan omgång 22, lördag 7/10 klockan 15.00, Platinumcars Arena.

Mål: 0-1 Wilma Leidhammar (28′), My Cato (77′), Woeller (93′)

Startelvan: Emma Lind – Irma Cajlakovic, Shannon Woeller, Ebba Handfast, Jennie Egeriis – My Cato, Vilma Koivisto – Chelsie Dawber, Wilma Leidhammar, Svea Rehnberg – Nicole Robertson

Ersättare: Sofia Hjern, Lisa Johansson , Viktoria Veber, Elsa Burvall, Elin Landström, Sabina Ravnell, Lovisa Gustafsson