9 juli, 2023

Vinst mot Brommapojkarna!

Lovisa Gustafssons och Shannon Woellers premiärmål i årets damallsvenska räckte för tre poäng borta mot BP. ”…sen satt den väldigt bra där i högra hörnet”, säger Lovisa om målet.

IFK klev ut på Grimsta IP och möttes av ett mäktigt och högljutt bortafölje i en inramning som helt och fullt andades IFK, och inget annat.

Halvleken som följde var jämn, närmst att göra mål i matchinledningen var IFK som, efter dryga 20 minuter, hade en boll i ribban.

Strax innan halvlek skulle det också bli mål. My Cato frispelade Lovisa Gustafsson som säkert placerade in bollen högt intill stolpen – mål, hennes första i OBOS Damallsvenskan. Och, ett ganska vackert sådant dessutom.

Andra halvleken var desto mindre jämn. IFK tryckte på och var nära flera gånger om innan dess att Shannon Woeller till slut satte dit den. 0-2, en betryggande ledning.

Resultatet stod sig och efter 94 minuter fotboll fick IFK till sist fira med de tillresta supportrarna.

Hör Lovisa Gustafsson efter dagens vinst:

Brommapojkarna – IFK Norrköping 0-2 (0-1) : OBOS Damallsvenskan, omgång 17, Grimsta IP, 9/7.

Startelvan: Sofia Hjern – Azumah Bugre, Ebba Handfast, Shannon Woeller – Sabina Ravnell, Elsa Burvall, Vilma Koivisto, Lisa Johansson – My Cato, Wilma Leidhammar, Lovisa Gustafsson

Ersättare:  Tyra Berggården, Jennie Egeriis, Nicole Robertson, Dilja Zomers, Chelsie Dawber, Viktoria Veber