IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 juli, 2022

Vinst i toppmötet! Egeriis: “Vi sitter i en skön sits”

En så kallad sexpoängsmatch väntade damerna på Mjörnvallen där topplaget Alingsås FC stod för motståndet. Genom Sabina Ravnell tog damerna ledningen och sedan vinsten efter en tuff match – med gastkramande avslutning.

Den första kvarten av första halvlek gick helt i IFK:s väg, Alingsås hann inte med IFK:s passningsspel samtidigt som de verkligen utmanades i sitt egna fysiska spel. Redan i den trettonde minuten så kommer målet. Sabina Ravnell kommer förbi sin bevakning på vänsterkanten och avslutar precis förbi målvakts utsträckta händer, stolpe in och IFK är i ledning. Anfallaren Jennie Egeriis spelade nästan hela matchen, fast som vänsterback. Hon menar att goda förberedelser på gräsplanerna ute på Himpa var nyckeln.

  • Vi var väl förbereda på hur de skulle spela, träningsveckan utformades med detta i åtanke och målet vi gör utspelade sig precis som vi tränat.

Efter målet blev spelet mycket mer fysiskt, Alingsås kom in i matchen och gick att känna igen när spelet mer handlade om löpmeter. De tar sig in i matchen mer och mer för var minut fram till slutet av halvleken där deras bästa chans var ett avslut utanför som gick i yttersidan av stolpen. Egeriis förklarar den något tuffare perioden som följer:

  • De fick fast bollen lite mer än vad vi fick, vi slog bort den mer. Därför får de mer tryck på oss och har en bra period när vi börjar slarva.

Andra halvlek började jämnt, bägge lag visade prov på sina styrkor, Alingsås i det tuffa duellspelet och IFK i sitt passningsspel. I den senare delen av matchen så går IFK för resultatet och backar hemåt. Alingsås får initiativet medan IFK går på kontring. Jennie har själv ett inspel som precis blockeras innan bollen kan nå väntande Leidhammar och Gustafsson i straffområdet. Trots stort bollinnehav och en hård forcering så menar Egeriis att de hade kontroll på Alingsås.

  • Jag tyckte det kändes tryggt och att vi har koll på dem hela andra halvlek. De får någon möjlighet när de kommer igenom men överlag så var det tryggt.

IFK överlever forceringen och tar hem segern. De tre poängen smakar extra gott, en toppkonkurrent har slagits och IFK Norrköping har tagit sig förbi Lidköping och Jitex i tabellen. En viktig vinst, Jennie utvecklar vad den betyder:

  • Vi sitter i en skön sits så nu är det bara att fortsätta hålla kvaliteten. Oavsett vad det är för möte så behöver vi gå in i de framtida matcherna med den här vinnarkänslan.

Hur kändes den egna insatsen i matchen?

  • Det är ett kvitto för mig att jag orkar 90 minuter. Defensivt sköter jag det bra, samarbetet funkade bra med Ebba där vi kommunicerade direkt med varandra när något blev fel. Klart godkänd match såhär på en ovan vänsterbacksposition.

Alingsås FC – IFK Norrköping 0-1 , Elitettan, 30/7, Mjörnvallen

Mål: Ravnell 13′

Varningar: Alingsås FC: Lisa Johansson (90′)

Startelva IFK: Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic (71′), Handfast, Egeriis (89′) – Wiklander (71′), Burvall (89′), Cato, Ravnell – Leidhammar, Gustafsson

Avbytare: Berggården, Flenhagen (71′), Jeppson, Berggren (71′), Bugre (89′), Alvberger, Johansson (89′)

Annonser