19 november, 2022

Vinst i den första träningsmatchen!

Den första av IFK:s två träningsmatcher slutar med vinst. Mål av Theo Rask och provspelande Gustav Lindgren räckte för seger hemma mot Oskarshamns AIK. Matchen slutade 2-1.

Ett snöigt och kallt Platinumcars Arena stod för inramningen när Oskarshamn gästade i dagens träningsmatch. När matchen till sist blåstes igång matchades följande startelva av IFK.

Nyberg,

Nefati, Kojo, Rask, Stefansson,

Hellichius, Lindkvist, Hafiz,

Lindgren, Tibell, Sema.

Första halvleken inleddes lite trevande – och inledningsvis uteblev målchanserna för bägge lagen. Det skulle komma att ändras på.

Efter 20 minuter lyckas IFK skapa en hörna. Hellichius, som tog hand om hörnan, hittade Theo Rask som kyligt kunde nicka in ledningsmålet, 1-0.

Därefter tog Oskarshamn över bollinnehavet. I matchminut 31′ kvitterade bortalaget genom ett straffmål. Den första halvleken slutade följaktligen 1-1.

Andra halvleken startades av samma manskap. IFK inledde som bollförande lag – och efter drygt 5 minuter gav det utdelning. Den provspelande Gustav Lindgren nickade in ledningsmålet, 2-1 till IFK.

Resterande halvlek roterades det rejält i IFK – akademispelarna Leo Jonsson, Isak Ellbring, David Ström, Felix Stenman, Edvin Tellgren, Aleksandar Azizovic, och Anton Ståhl fick chansen. Även provspelande Stephen Bolma byttes in.

På torsdag är det dags igen, då väntar motståndet Motala AIF – hoppas vi ses där!