16 april, 2023

Vinst hemma mot IFK Värnamo

Ett soligt Platinumcars Arena och en välfylld Curva Nordahl stod för inramningen när IFK Värnamo kom på besök till Norrköping. Det blev en tillställning som, mycket tack vare Arnor Sigurdsson, slutade med tre nya poäng för hemmalaget. “Vi vet vad vi kan och vi vet vilken kvalité vi besitter i det här laget. Det är viktigt att börja sätta ihop bra prestationer.” säger anfallaren.

Matchinledningen präglades av ett högt presspel från hemmalaget, ett presspel som tidigt resulterade i flera chanser. Sigurdsson vann frispark utanför straffområdet, Marco Lund nickade i stolpen, och Shabani avslutade på täckande försvarare – de första minuterna var intensiva, men också mållösa

Målet dröjde till matchminut 15′.

• Första målet är lite tur. Vi pressar högt och det slutar med att målvakten nickar bollen till mig, då var det bara att slå in den, säger Arnor Sigurdsson.

Därefter var det bortalaget som tog över. Den andra halvan av första halvleken tillbringades främst på IFK Norrköpings planhalva. Värnamo skapade flertalet hörnor och kontrollerade bollinnehavet, men några farliga målchanser skapades inte.

Så förblev det också fram till halvlekens allra sista spark. Värnamo skaffade sig ett inkast i höjd med offensivt straffområde, bollen kastades in i straffområdet, för att sedan nickas i fel mål av Marco Lund – 1-1, och därmed halvtidsvila.

Andra halvlek inleddes även den starkare av hemmalaget. Denna gången dröjde målet bara någon minut. Arnor Sigurdsson fick bollen till sig av Marcus Baggesen, och vek sedan inåt i banan för att sedan avsluta, via täckande försvarare, i mål.

• Andra är väl också lite tur kanske, men sådan är fotbollen. Vi hamnade i bra lägen, och idag gick bollen in. Det är skönt att kunna få med sig tre poäng, säger Arnor om vinstmålet.

När matchen till sist blåstes av kunde två saker konstateras – IFK Norrköping har 7 poäng efter tre matcher, och IFK Norrköping leder för tillfället Allsvenskan.

• Det hjälper jättemycket – det är bara hatten av. I varje duell och tackling känner man av det. Det är våran tolfte spelare idag, såklart, avslutar Arnor om stödet på curvan idag.

IFK Norrköping – IFK Värnamo 2-1 (1-1): Allsvenskan, 16 april 2023, omgång 3, Platinumcars Arena.

Målen: Arnor Sigurdsson 15’, Arnor Sigurdsson 47’ (Marcus Baggesen)

Varningar: IFK: Jacob Ortmark

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson Marcus Baggesen (75’) – Arnór Traustason (68’), Jesper Ceesay, Laorent Shabani (76’) – Victor Lind (61’), Christoffer Nyman, Arnór Sigurdsson

Ersättare: Wille Jakobsson, Yahya Kalley (75’), Niklas Gunnarsson, Kojo Peprah Oppong, Emil Roback , Kristoffer Khazeni (61’), Andri Gudjohnsen (76’), Jacob Ortmark (68’)