IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 januari, 2024

Viktoria Veber förlänger med IFK Norrköping

Den unga mittfältaren från stan, Viktoria Veber, förlänger sitt kontrakt med IFK Norrköping över säsongen 2027. ”Det känns bra och jättekul, säger ”Vickan” efter påskrivet kontrakt.

Talangen från Lindö FF värvades av IFK Norrköping inför säsongen 2023. Vickan tävlade med moderklubben samtidigt som hon fick testa på träningsmiljön i IFK under hösten 2022.

Under sitt första år i OBOS Damallsvenskan gjorde mittfältaren tio inhopp och två starter i serien.  Veber blev även kallad till det svenska F18-landslaget där hon hittills spelat fyra landskamper.

Nu förlängs 18-åringens kontrakt till fyra år och sträcker sig därmed över säsongen 2027.

Viktoria Veber:

  • Jag trivs otroligt bra i IFK och har gjort så sedan första dagen. Att få detta förtroende med ett fyraårskontrakt är otroligt kul. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas som spelare och person i denna miljö.

Vad har du för mål inför den kommande säsongen?

  • Att fortsätta etablera mig i OBOS Damallsvenskan spelmässigt, bli bättre som fotbollsspelare och att utmana om en startplats.

Efter säsongen 2027 på vilken plats befinner sig IFK och du som spelare då?

  • Jag hoppas att vi 2027 är med i toppen och tävlar om platserna till Champion’s League samt att jag är en given startspelare.

Manager Tor-Arne Fredheim:

  • Vickan har unika egenskaper med sin teknik och spelförståelse samt snabbhet för att vara en central mittfältare. Vi ser en oerhört stor potential i henne och det är väldigt roligt att vi kan förlänga med en så lovande spelare från stan. Med tiden är jag övertygad om att hon kommer att bli vår motor på mitten.

Annonser