IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 maj, 2020

Viktig information till dig som har årskort för säsongen 2020

I dag kom beskedet att Allsvenskan 2020 kan starta den 14 juni. Med anledning av riskerna för smittspridning av COVID-19 kommer de inledande omgångarna att behöva spelas utan publik på läktarna efter direktiv från Folkhälsomyndigheten.

Det innebär att du som har årskort inte kommer att kunna nyttja det så länge myndighetens riktlinjer är i kraft. Vi kan inte i nuläget säga hur länge det dröjer innan matcherna åter kan spelas med publik. Att värna om folkhälsan är ett överordnat mål.

Allsvensk fotboll inför tomma läktare är inte detsamma. Vi kommer alla – spelare, ledare, funktionärer och inte minst alla åskådare som hade velat vara på plats – att sakna inramningen och upplevelsen. Att spela utan publik innebär också en ekonomisk utmaning av stora mått. Uteblivna intäkter sätter hård press på klubbarnas ekonomi. I dessa svåra tider behöver vi allt stöd vi kan få från våra trogna säsongskortsinnehavare.

Det är naturligt att du undrar vad som gäller när du inte har möjlighet att besöka matcherna. Vi har samlat några frågor och svar för att försöka tydliggöra vad som gäller. Om du har ytterligare frågor är det välkommen att höra av dig via mejl till info@ifknorrkoping.se.

Kan jag få ersättning för matcher som spelas utan publik?

Ja, du kan få ersättning för de evenemang som du på grund av myndigheternas riktlinjer inte kan besöka.

Jag vill stödja min klubb i denna svåra situation och vill inte ha någon ersättning. Hur gör jag?

Du behöver inte göra någonting. Om du inte lämnar in något ersättningsanspråk utgår klubben ifrån att du vill stödja klubben och inte vill ha någon ersättning. Som klubb är vi oerhört tacksamma för alla som väljer detta alternativ.

Jag har tyvärr inte ekonomiska möjligheter att avstå från ersättning. Vilken ersättning kan jag få?

Årskortet består av en serie av totalt 15 evenemang. Ersättning utgår proportionellt mot det antal matcher du inte kan se på grund av myndigheternas riktlinjer. Om det blir fem matcher utan publik kan du få ersättning motsvarande fem femtondelar av ditt säsongskort.

Behöver jag ansöka om att få ersättning?

Ja, du behöver skicka in ett ersättningsanspråk till klubben. Ersättningen kommer efter att vi har behandlat din ansökan.

När kan jag ansöka om ersättning?

Storleken på din rätt till ersättning kan fastställas först när hela Allsvenskan 2020 är färdigspelad eftersom vi först då vet hur många matcher som spelades utan publik. Av administrativa skäl kommer ditt ersättningsanspråk därför inte att kunna hanteras förrän efter denna tidpunkt. Närmare information om hur och när du kan ansöka om ersättning kommer att lämnas på klubbens hemsida snarast efter det att  Allsvenskan 2020 färdigspelats.

Annonser