IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 oktober, 2019

“Vi tycker att spontanplaner och spontanidrott är viktigt”

Under lördagen skedde invigning av Nya Getängens aktivitetsområde. IFK Norrköping var på plats med klubbdirektör Jens Magnusson samt spelarna Filip Dagerstål, Tilda Lundström och Vanessa Karagöl.

Getängens nya aktivitetsområde har vuxit fram bit för bit och är idag en perfekt plats för aktivering. Förutom möjligheten till spontanfotboll finns flera andra möjligheter till idrottande, aktivering och lek. IFK Norrköping deltog under lördagens invigningsceremoni och klubbdirektören Jens Magnusson hyllande kommunens initiativ med anläggningen.

– Vi tycker att det här med spontanplaner och spontanidrott är bra och viktigt. Detta har vuxit fram till en fantastisk anläggning på klassisk IFK-mark, säger Magnusson.

Under ceremonin presenterade också IFK Norrköping och Norrköpings kommun sitt nya samarbete för att utveckla och få till fler planer och anläggningar för spontanidrott.

– Vi har skrivit på en avsiktsförklaring för att tillsammans verka för fler bra anläggningar i Norrköping. Som ett första led i detta skänker IFK det som finns kvar av guldgräset uppe på Parken till Norrköpings kommun. Det ska förhoppningsvis bli till en bra yta för spontanidrott någonstans i Norrköping inom kort. Detta är startskottet men jag vill också passa på satt sträcka ut handen till fastighetsägare och andra aktörer i Norrköping för att tillsammans med oss fortsätta arbetet, avslutar Magnusson.

De nyfikna besökarna som var på plats fick chansen att både spela lite boll och få sina saker signerade av spelarna från dam och herr.

Se alla bilder från dagen nedan.

Annonser