14 september, 2019

“Vi spelar bra fotboll och får resultatet med oss”

Det blev en rätt så bekväm eftermiddag på Östgötaporten. En ledning i halvtid mynnade ut i ett ryck i den andra halvleken och en seger som kändes tämligen ohotad över 90 minuter.
–Vi har dem hela tiden under kontroll och är hela tiden ett hot framåt, sa en av målskyttarna My Cato 4–2 (1–0) mot Nittorps IK.

Det var ett IFK Norrköping dam som redan från start visade att man ville ta tag i matchen och styra kommandot mot den småländska serieåttan Nittorp. Hemmalaget hade bollinnehavet men saknade lite tålamod och sökte ofta den avgörande passningen för tidigt.
   Gästerna å sin sida försökte krympa ytorna och ligga på rätt sida om bollen och när de anföll visade Olivia Chu kvalitet med sin teknik och snabbhet.
   Den första halvleken flöt på utan några större problem eller avbrott och utan några ordentliga målchanser att notera. My Cato hade en halvchans och Nittorp försökte ett långskott när Sofia Hjern var långt ute.
   Efter 25 minuter kom 1–0 i en av matchens första heta målchanser.
   Ibland räcker det.
   Rebecca Stigenhed slog en hård djupledsboll som Alma Sjödahl släppte förbi sig. Bakom backlinjen dök Alva Selerud upp, tog emot, rundande målvakten och la in bollen i öppen kasse.
   Ett mål som gav hemmalaget lite lugn och ro i jakten på tre viktiga poäng.
   Ett resultat som stod sig till pausvilan efter en ganska lugn, timid och försiktig halvlek som IFK hade kontroll på.

Den andra halvleken började och fortlöpte på samma sätt som den första med IFK-kontroll där det kunde blivit 2–0 nästan omgående. Alva Selerud serverade en framstörtande Alma Sjödahl som vinklade bollen tätt utanför.
   Istället kom 1–1.
   Ett bolltapp på egen planhalva ställde till det rejält där Alma Öberg tog vara på misstaget och avlossade ett skott en bit utanför straffområdet som gick över Sofia Hjern och in i mål.
   Inte direkt rättvist eller logiskt men likväl ett bevis på att fotbollen inte alltid behöver vara just det.
   –När de fick in 1–1 så kände jag att alla var taggade och att vi skulle ta igen det här, beskrev My Cato kvitteringen.
   Och det var precis vad de gjorde.
   Tre minuter senare stod det 2–1 på resultattavlan och ett konstaterande att alla mål räknas.
   Alva Selerud slog en hörna mot den första stolpen och i samlingen framför landade bollen via målvakten och in över linjen. Huruvida Alva får målet eller inte återstår att se men det var ett viktigt mål direkt efter 1–1.
   Därefter släppte IFK aldrig matchen.
   3–1 kom efter en timme.
–Det var jag och Ebba på högerkanten som hade ett passningsspel, hon spelade in den i straffområdet, deras försvarare petade ut den och sen kom jag och slog in den, sa My efter kombinationsspelet och målet.
   IFK skulle få utdelning på ytterligare en fast situation.
   Filippa Sjöberg slog en perfekt hörna som Linn Bogren nickade ner i marken och förbi målvakten.
   4–1 och en bra utdelning i den andra halvleken.
   Med åtta minuter kvar kom en reducering. Nittorp fick en frispark i höjd med straffområdets linjen på vänsterkanten. Olivia Chu klev fram och sköt och hittade en fri lucka vid det bortre krysset och burgaveln.
   IFK inkasserade tre poäng och en serieledning med en match mer spelad.

Hur skulle du summera den här matchen?
   –En väldigt skön vinst – vi ville ta revansch efter Jitex-matchen vilket jag tycker vi gör på ett väldigt bra sätt. Vi spelar bra fotboll och får resultatet med oss vilket känns jättebra. Vi kom inte riktigt upp i tempo förra helgen men idag visar vi att vi rör oss mer och gör det vi säger att vi ska göra med vår speluppbyggnad, sa My.
   Hennes egen tyckte hon var okej.
   –Jag fick mycket ytor att vända upp på och använda min fart vilket jag är bra på. Det var kul att kunna utnyttja det.
   Den riktiga serieupptakten är här och nu är det sex poäng kvar att spela om.
   –Det känns riktigt bra och nu gäller det att fortsätta kriga på de två sista matcherna. Vi måste göra vårt bästa de matcherna och jag hoppas att det ska gå hela vägen, sa My Cato.

IFK Norrköping–Nittorps IK 4–2 (1–0)
Division 1 mellersta Götaland (20:22)
Östgötaporten
Mål: 1–0 (25) Alva Selerud, 1–1 (52) Alma Öberg, 2–1 (56) Självmål, 3–1 (60) My Cato, 4–1 (67) Linn Bogren, 4–2 (82) Olivia Chu