IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 juni, 2024

“Vi kommer lära oss av det här”

Den förlusten sved. IFK Norrköping fick inte in bollen mot Piteå – och åkte på en svårtuggad hemmaförlust. “Är det någonting jag vet om det här laget så är det att vi kommer att lära oss av det här”, säger Sam Cary.

Första matchen på nya konstgräset. Första dusten av fyra raka matcher på PlatinumCars Arena. IFK Norrköping kom ut inspirerat, med fart och sköljde över gästerna – utan att få in bollen.

Det saknades sannerligen inte chanser och i första halvlek prickade Sara Kanutte Fornes ribban med sin vänster och Sam Cary nickade i ribban på Vesna Milivojevics hörna.

Nyss nämnda Milivojevic snodde också åt sig bollen och tvingade Moa Öhman till en bra räddning. Det var IFK Norrköping som skapade och tryckte på men när målet kom så var det bakom Sofia Hjern.

Emma Åström satte avgörandet och det var både frustrerat och besviket i IFK-lägret på slutsignal.

  • En besvikelse. Jag tycker vi kom ut med en bra matchplan, men tyvärr så fick vi inte bollen och det är jobbigt att hantera. Det går inte säga något annat, men är det någonting jag vet om det här laget så är det att vi kommer att lära oss av det. Vi får samla ihop oss och komma ut starkare i nästa vecka, säger Sam Cary.

Din boll i stolpen?

  • Mitt självförtroende växte efter nickmålet i derbyt. Jag är inte känd för att göra mål, men det är något jag kan bli bekvämare med, att lita på vad jag kan.

Sätter det sig i skallen när ni äger matchen men inte målen kommer?

  • Det är en av de mest komplicerade delarna av spelet. Det blir en fråga om tålamod. När inte målen kom första 20 så behöll vi tålamodet men sen började vi forcera fram en extra passning. Något vi inte hade behövt göra. Hade vi gjort mål första 20 så hade det blivit en annan match. Det handlar om att utnyttja chanserna. Det är en tuff liga och lagen är bra. Många lag behöver bara en chans för att göra mål. Vi hade chanserna, men de gjorde målet på den chans de skapade. Vi måste bli bättre på att utnyttja våra chanser, säger Sam Cary.

Det här är en förlust som gör extra ont?

  • Ja, det gör ondare för att vi var bra. Vi hade flera bra, lovande perioder i spelet. Många spelare som var inspirerade. Det gör att det är svårt att acceptera. Nu handlar det om att lära sig av det här.

Hur var nya konstgräset?

  • Det är alltid en omställning. Vi tränade igår (lördag) och hade bara en träning här innan. Det var en faktor men ingen ursäkt. Det är en snabbare matta.

Två raka förluster: orolig?

  • Titta på hur laget växer. Vi hade sju segrar i fjol. Vi har redan fem. Det finns en stark tro och mycket kärlek i den här gruppen. Vi har tre raka hemmamatcher. Vilket underbart läge att ta tre raka vinster, att vara hemma tre matcher i rad. Det suger att förlora men att ha tre raka hemmamatcher är underbart att veta.

 

IFK Norrköping-Piteå IF 0-1 (0-0) OBOS Damallsvenskan omgång 10, söndag 16/6 klockan 15:00, PlatinumCars Arena

Mål: 0-1 (88) Emma Åström.

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing (90), Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary – My Cato (69), Fanny Andersson – Vesna Milivojevic Wilma Leidhammar, Sabina Ravnell (82), – Sara Kanutte Fornes.

Ersättare: Emma Lind, Elsa Burvall, Maja Regnås Valcic, Dana Leskinen (69), Molly Wiklander (82), Alexandra Hellekant (90),

Publiksiffra: 932.

Annonser