9 augusti, 2020

“Vi har en stabil defensiv som såklart ger oss en trygghet”

Fyra nya mål framåt och återigen en hållen nolla – IFK Norrköping dam öppnade höstsäsongen i sommarväder och såg till att befästa serieledningen i division 1: “De flesta lag orkar inte med vår intensitet”, sa Filippa Sjöberg efter 4–0 (1–0) mot Södersnäckornas BK.

Jodå, varmt var det såklart för båda lagen.
   Därifrån var det IFK som tog tag i taktpinnen från början och skapade chanser tämligen omgående. Hemmalaget hade ett antal möjligheter men utan att för den delen rucka på lugnet i IFK-försvaret där Sofia Hjern tog hand om de avslut som kom.
   Efter 20 minuter kom ledningsmålet för gästerna. Irma Cajlakovič serverade Molly Wiklander med en alldeles förträfflig passning och anfallaren hade inga problem att rulla in 1–0.
   Ett antal hörnor var dock det IFK mäktade med att skapa framåt och uddamålet stod sig halvleken ut. Det var 45 minuter där IFK inte kom upp i det tempo de ville.

Till den andra halvleken gjorde IFK ett dubbelbyte. In kom Linköpings FC-lånet och tillika tidigare IFK-spelaren Ronja Karlsson Törnborg tillsammans med Clara Flenhagen.
   Den förstnämnda skulle presentera sig väl i matchen.
   IFK spelade upp sig och hittade en annan energi efter pausvilan. De fasta situationerna forsatte i deras favör men inte tillräckligt för att få utdelning på. Både Mathilda Holmberg och Clara Flenhagen var nära.
   Med kvarten kvar kom så målfyrverkerierna.
   På 14 minuter gjorde IFK tre mål.
   Häng med nu.
   I den 72:a minuten satte Ronja Karlsson Törnborg 2–0 efter en Lovisa Gustafsson-assist.
   I den 86:e hittade Filippa Karlberg in till samma anfallare. 3–0.
   Två minuter senare var det Filippa Karlberg själv som vann ett motlägg efter ett instick av Ida Andersson och dunkade in bollen i krysset.
   En avslutning som gav en ny trepoängare.

En godkänd match tyckte kapten Filippa Sjöberg efteråt.
   –Vi nådde inte upp i vår bästa nivå spelmässigt men gör ändå fyra mål så det är bra gjort av oss. I andra halvlek slarvar vi mindre och sätter lite mer fart i vårt anfallsspel vilket också bidrar till att vi får in målen till slut.
   Vad är det som gör att ni återigen vinner med 4–0?
   –För att vi kör på i 90 min. De flesta lag orkar inte med vår intensitet. Jag tror att vår fart tillsammans med vår ork gör att vi får in tre snabba mål.
   Med tre matcher spelade toppar IFK tabellen med nio poäng, elva gjorda mål och noll insläppta – tre poäng före tvåan Örebro SK Söder.
   –Att vi släppt in noll mål på tre matcher är såklart jätteskönt. Det visar att vi har en stabil defensiv som såklart ger oss en trygghet, sa Filippa Sjöberg.

Södersnäckornas BK–IFK Norrköping 0–4 (0–1)
Division 1 södra Svealand (3:11)
Gubbängens IP
Mål: 0–1 (19) Molly Wiklander (pass Irma Cajlakovič), 0–2 (72) Ronja Karlsson Törnborg (Lovisa Gustafsson), 0–3 (86) Ronja Karlsson Törnborg (Filippa Karlborg), 0–4 (88) Filippa Karlberg (Ida Andersson)
Varningar: SBK: (68) Azra Durakovic. IFK: (60) Selma Cajlakovič, Mathilda Holmberg
Domare: Amanda Davidsson
Publik: 21
IFK-laget: 1. Sofia Hjern – 24. Irma Cajlakovič, 20.Selma Cajlakovič, 18. Alma Ekberg, 16. Grace Demir (46′ 3. Clara Flenhagen) – 10. Alma Sjödahl (79′ 17. Filippa Karlberg), 21. Ebba Sjögren (71′ 7. Ida Andersson), 9. Filippa Sjöberg (K), 6. Mathilda Holmberg – 8. Molly Wiklander (46′ 12. Ronja Karlsson Törnborg), 15. Lovisa Gustafsson
Ej använda ersättare: 55. Julia Nyström (mv)