13 mars, 2021

“Vi har en bit kvar men det är det träningsmatcherna är till för”

Oavgjort mot ett förmodat topplag och ytterligare ett sent mål – IFK Norrköping visade återigen styrka över 90 minuter: “Kul att kunna mäta oss med ett bra lag i Elitettan och att kunna spela så pass bra fotboll som vi gjorde”, sa Selma Nyström efter 1–1 (0–0) mot IFK Kalmar.

IFK Norrköping åkte med full trupp till Kalmar för säsongens femte träningsmatch.
   Efter en jämn inledning med fördel IFK Norrköping hittade hemmalaget tillbaka in i matchen.
   Trots det var det en halvlek som inte innehöll speciellt många målchanser – åt något håll.
   IFK ställde upp med en nygammal formation i ett 4–3–3. En formation som IFK applicerade under fjolårssäsongens första halva.

I paus gjorde IFK ett trippelbyte.
   Det var en inhoppare som skulle näta. Men först senare.
   Hemmalaget tog ledningen efter en timmes spel efter en frisparksvariant.
   Kvitteringen kom med fyra minuter kvar. Då hade Selma Nyström varit på planen i bara några minuter.
   –Det var en hörna från höger där det blev en retur och jag sköt med vänsterfoten i krysset, beskrev Selma som inför säsongen bytte division 2 och Svärtinge mot IFK och Elitettan.
   –Det var riktigt skönt att kunna sätta bollen. Det var viktigt eftersom 1-0 till Kalmar inte speglade matchen.
   Fem matcher in i försäsongen känner hon utveckling i spelet.
   –Jag tycker att vi hade en jämnare nivå än de tidigare matcherna. Vi hade färre slarvfel och jag tycker att vi har kommit en bra bit på vägen.
   Som helhet var hon nöjd efter krysset mot Kalmar.
   –Vi har en bit kvar men det är det träningsmatcherna är till för – för att utvecklas som lag och finslipa på detaljer. Jag är nöjd och det var kul att spela, säger Selma Nyström.