15 augusti, 2019

“Vi gör bra prestationer men lyckas inte vinna”

Det blev en tung kväll på Turner Stadium i Beer Sheva. Två mål tätt inpå varandra i mitten av den andra halvleken gav hemmalaget utrymme och Rasmus Lauritsens fina nick-reducering räckte inte till.
–Det var helt jämt och det kunde gått åt vilket håll som helst, sa Simon Thern efter 3–1 (0–0) mot Happel Beer Sheva.

1–1 hemma innebar att matematiken var enkel. IFK Norrköping var tvungna att göra minst ett mål för att ha chans till avancemang. Hapoel å sin sida kunde spela på resultatet och till en början kändes det som att de inte var speciellt intresserade av att flytta upp spelet.
   Redan efter ett par minuter visade Kasper Larsen tyngt i straffområdet när han så när nådde högst på en frispark serverad av Lars Krogh Gerson.
   Hemmalaget behöll boll och riktade sina anfallsförsök genom omställningar där Ramiz Safuri höll försvaret hyfsat sysselsatt. Det var också han som hade Hapoels farligaste målchans med ett skott utifrån som Isak Pettersson styrde till hörna.
   En första halvlek som andades försiktighet med en hel del IFK-chanser. Men det där sista saknades.
   0–0 i paus var därför inte helt ologiskt även om Sead Haksabanovic och Gudmundur Thórarinsson vaskade fram ett par lägen efter fina kombinationer tillsammans.
   –I första halvlek förutom en tiominuters-period var vi klart mycket bättre, sa Simon Thern om matchens första 45 minuter.

Om ekvationen inför matchen var enkel blev det ännu tydligare med halva matchen gången.
   IFK behövde ett mål och IFK försökte.
   Alexander Fransson sköt men fick inte igenom skottet och Totte Nyman lyckades inte hålla ner bollen utmed backen.
   Det fanns chanser.
   Sedan bytte hemmalaget in Niv Zrihan och sju minuter senare hade den israeliska 25-åringen gjort 1–0 efter ett otagbart skott strax utanför straffområdet via ribban och in i mål.
   Strax efter dubblade Hapoel sin ledning. Ramiz Safuri avlossade ett tungt skott utifrån som träffade ribban och på returen var Nigel Hasselbaink först och stötte in i öppet mål.
   –Vi är närmare att göra mål innan de gör sitt första och sen får de ett kvickt andramål – vi hade behövt ha med en ledning in i matchen nu när man ser tillbaka på det, sa Simon.
   Med åtta minuter kvar fick IFK kontakt. Gudmundur Thórarinsson vann bollen högt, spelade till Kasper Larsen utanför straffområdet som måttade ett perfekt inlägg till mittbackskollegan Rasmus Lauritsen som med en välplacerad nick satte dit reduceringen.
Hapoel skakade till, IFK flyttade upp och kom till ett par lägen men när Niv Zrihan med minuten kvar gjorde 3–1 var det klart att europaäventyret var slut för den här gången.

Vad är känslan så här efter matchen?
   –Den är bitter. Jag tycker att över två matcher skapar vi egentligen fler och bättre målchanser än vad de gör. De gör ett drömmål och ett skott som tar klockrent i krysset som de slår in returen på. Vi är inte dåliga i någon av matcherna och jag tycker vi gör bra prestationer men vi lyckas inte vinna, sa Simon uppgivet.
   Hur går man som spelare vidare efter det här?
   –Nu har vi elva matcher kvar i serien och då ska vi göra det bästa av det och försöka knipa några placeringar så vi kan vara med om en sån här resa nästa år också. Vi får försöka gå rent nu och även om vi åker ur så är vi bättre än dem och det är jävligt bittert, sa Simon Thern.

Tack till alla som har stöttat oss! Tillsammans är vi IFK Norrköping!

Hapoel Beer Sheva–IFK Norrköping 3–1 (0–0)
Europa League Kvalomgång 3 (2:2)
Turner Stadium, Beer Sheva
Mål: 1–0 (67) Niv Zrihan, 2–0 (72) Nigel Hasselbaink, 2–1 (82) Rasmus Lauritsen, 3–1 (94) Niv Zrihan
Publik: Ingen uppgift
Varningar: HBS: (90) Ernestas Setkus. IFK: (64) Kasper Larsen
Domare: Anastasios Papapetrou (Grekland)
IFK-laget: 1. Isak Pettersson – 25. Filip Dagerstål, 6. Kasper Larson, 3. Rasmus Lauritsen – 4. Lars Krogh Gerson, 7. Alexander Fransson, 21. Simon Thern, 8. Gudmundur Thórarinsson – 10. Simon Skrabb (78′ 2. Henrik Castegren), 5. Totte Nyman (88′ 17. Kalle Holmberg), 99. Sead Haksabanovic (78. 14. Egzon Binaku)
Ej använda avbytare: 97. Andreas Vaikla, 20. Kevin Alvarez, 22. Ian Smith, 23. Andreas Blomqvist