11 augusti, 2019

“Vi genomförde matchen på ett väldigt bra sätt”

Seriefinalen på Östgötaporten och ett revanschsuget IFK Norrköping dam – tre snabba mål första 20 minuterna la grunden för en seger i höstsäsongens första hemmamatch.
–Sjukt skönt att vinna denna match med tanke på förlusten i Borås, sa Alma Sjödahl efter 3–1 (3–0) mot Bergdalens IK.

Division 1 mellersta Götaland var tillbaka på Östgötaporten efter att höstsäsongen återstartat på bortagräs förra helgen.

Det fanns revansch att hämta för IFK Norrköping.

Och som de rivstartade. Redan efter två minuter hade Ronja Karlsson Törnborg gjort 1–0 till hemmalaget och det skulle inte dröja länge innan ledningen dubblades.

Alma Sjödahl fick målet i protokollet även om hon själv erkänner att det var ett självmål.

–Jag drev in bollen från vänsterkanten och försökte nå Ronja med ett inspel, deras förvarare kom dock emellan och touchade in den förbi målvakten, sa målskytten.

Som dessutom han med ett mål till innan ens hälften av den första halvleken var spelad.

–Det andra målet fick jag en perfekt boll av Filippa i djupet som jag löpte på och placerade sedan skottet i bortre.

Bergdalen reducerade i den andra halvleken men kom aldrig närmare än så även om prestationen efter paus kunde varit bättre.

–Vi hade matchen ganska kontrollerat trots att vi gjorde en sämre andra halvlek.

Som var nöjd med öppningen.

–Jag tycker att vi genomförde matchen på ett väldigt bra sätt – vi gick ut aggressivt och fick med oss tre tidiga mål.

Det var lite snack om revansch inför matchen, hur tycker du att ni svarade på det?

–Alla var väldigt taggade och revanchsugna och det tycker jag märktes redan från start.

3–1 och tre poäng innebär att IFK nu har sju poäng ner till tvåan Bergdalen – med en riktigt bra känsla i truppen.

–Vi har nu ett väldigt bra läge i tabellen så nu ska vi bara fortsätta på det här spåret och förhoppningsvis vinna serien, sa Alma Sjödahl.

Redan på onsdag är det match igen. Då kommer Västeråslaget BK 30 på besök för den andra omgången i Svenska cupen säsongen 2019/20. Matchstart är 19:00 på Östgötaporten.

IFK Norrköping–Bergdalens IK 3–1 (3–0)
Division 1 mellersta Götaland 15:22
Östgötaporten
Mål: 1–0 (2) Ronja Karlsson Törnborg, 2–0 (7) Alma Sjödahl, 3–0 (19) Alma Sjödahl, 3–1 (52) Sara Lindén
Publik: Ingen uppgift