22 april, 2019

“Vi förtjänar att vinna även fast vi inte presterar 100%”

Trots dubbel ledning kom Valinge Derome tillbaka och ledningsmålet satt till slut långt inne. Clara Flenhagen och Lovisa Gustafsson säkrade seger med två mål sista fyra minuterna.
–Vi fick med oss tre poäng trots uselt spel vilket i sig är en styrka, sa tränare Anna Eriksson efter 4–2 (2–1) mot Valinge Derome DFF.

IFK Norrköping dam hade en målrik match i bagaget inför hemmapremiären på Östgötaporten. Alma Sjödahl som hittade rätt tre gånger om förra helgen hade konserverat målformen och var också den som öppnade målskyttet.
I den 25e matchminuten snappade hon upp en boll, utmanade målvakten och ur snäv vinkel rullade hon in bollen i öppen bur.
Det blev även 2–0. My Catos skott renderade i en målvaktsretur och snabbast framme var Ida Andersson och petade in bollen.
Gästerna från Varberg skulle dock hinna reducera innan pausvisslan gick. Huruvida klyschan om ett psykologiskt mål precis innan halvtid är sant eller inte – ställningen var 2–1 till IFK Norrköping när den första halvleken var slut. Då hade hemmalaget bud på ytterligare mål där Alma Sjödahls skott täcktes undan av försvarare och bollinnehavet skiftade fram och tillbaka en hel del.

Båda lagen skulle inleda den andra halvlekens första tjugo minuter med att byta chanser med varandra där såväl Sofia Hjern som Alexandra Olsson gjort bra målvaktsingripande.
Efter 70 minuter kom kvitteringsmålet och därefter började jakten på att åter ta ledningen.
Med fyra minuter kvar kom det.
Clara Flenhagen nådde högst på en hörna, satte dit pannan och nickade in 3–2. Av bara farten utökade Lovisa Gustafsson ledningen till 4–2 på tilläggstid och såg till att IFK Norrköping tog sin andra seger av två möjliga.

Trots seger var tränare Anna Eriksson inte fullt nöjd med eftermiddagens annandag påsk-insats.
–Vi spelar inte enligt vår matchplan. Varför vet jag faktiskt inte men vi måste gå till oss själva och rannsaka oss för i dag, summerade hon efteråt.
2–0 blev 2–2.
–Vi gjorde tre byten i startelvan sedan sist så det kan absolut vara en förklaring. Men alla som spelar vet vad vi vill se och vad vi kommit överens om innan. Vi får fortsätta jobba med både det offensiva och defensiva i veckan för att förhoppningsvis hitta till det spel vi vill spela.
Strax efter Valinge Deromes kvitteringsmål gjorde Norrköping ett dubbelbyte för att få in nya krafter.
–Bytena vi gör ger laget energi och vi får den förändring vi vill ha vilket känns oerhört positivt och spännande. Vi har många som vill in och spela mer, sa Anna Eriksson.

Lovisa Gustafsson var den som gjorde det sista målet i matchen. Efter två omgångar har hon tre mål på kontot.
Hon konstaterade att de helt enkelt kan mycket bättre.
–En dålig första halvlek med slarv i passningarna och där vi inte kämpar tillsammans. Andra halvlek var bättre men fortfarande inte så bra som vi kan spela.
IFK Norrköping har öppnat seriespelet med två raka vinster.
–Det är väldigt skönt. Vi förtjänar att vinna även fast vi inte presterar 100%.  Nu blickar vi framåt till nästa helg och tre poäng, sa Lovisa Gustafsson.
Då väntar Bergdalens IK borta på Björkängsvallen, även det i Borås.

Matchfakta
IFK Norrköping–Valinge Derome DFF 4–2 (2–1)
Division 1 mellersta Götaland 2:22
Östgötaporten
Mål: 1–0 (25) Alma Sjödahl, 2–0 (37) Ida Andersson, 2–1 (40) Fionida Rexhaj, 2–2 (69) Anna Andén, 3–2 (86) Clara Flenhagen, 4–2 (90) Lovisa Gustafsson
Publik: 124
Varningar: IFK: (16) Clara Flenhagen, (75) Alma Sjödahl. VALDER: (90) Maria Johansson
Domare: Rickard Olsen
IFK-laget: 1. Sofia Hjern (mv) – 31. Tilda Lundström, 16. Kelsey Barton, 3. Clara Flenhagen, 4. Ella Degerstedt (77′ 20. Lisa Flisell) – 14. Maja Lundman (61′ 12. Ronja Karlsson Törnborg), 6. My Cato, 9. Filippa Sjöberg, 27. Ida Andersson (77′ 5. Junis Andersson) – 10. Alma Sjödahl, 15. Lovisa Gustafsson
Ej använda avbytare: 55. Julia Nyström (mv) – 7. Ellen Erlandsson, 19. Felicia Rohlen