15 augusti, 2021

“Vi får bryta ihop idag och komma igen vilket jag tror att vi kommer att göra”

IFK Norrköping försökte, slet och tryckte på för en kvittering – men det var ett effektivt Jitex som lämnade Norrköping med alla poängen: “Enormt besviken att vi inte får med oss en poäng i den här matchen”, sa assisterande tränare Christin Lilja efter 0-1 (0-1) mot Jitex Mölndal.

Det var ett IFK Norrköping som klev ut på Platinumcars Arena och visade att man gjort läxan från förra helgens match mot BP.
   Både IFK och Jitex öppnade med fart, fysik och intensitet där hemmalaget redan från start klev högt upp och inte gav gästerna från Mölndal några ytor att jobba på.
   Jitex skapade under den första delen av halvleken ett antal hörnor – men fick inte utdelning på någon av dem.
   IFKs aggressivitet lönade sig och man jobbade sig också in mer och mer i halvleken – hittade upp i kombinationsspelet och skapade en del möjligheter. Jitex å sin sida var farliga i omställningsspelet där Stinalisa Johansson hela tiden var ett hot.
   Lovisa Gustafsson (som var tillbaka efter sjukdom) och Jennie Egeriis hittade bra samspel mellan varandra. Efter ett sådant samspel störtade Gloria Douglas fram men fick inte kroppen rätt i avslutet.
   Strax därefter var det Cajsa Åkerberg och Irma Cajlakovic som satte upp ett fint anfall och inlägg där både Douglas och Gustafsson var nära att nå bollen.
   Och det var framförallt på kanterna hemmalaget skapade chanser men inte riktigt fick till det i den sista tredjedelen mot ett starkt Jitex-försvar.
   När halvtidsvisslan ljöd var det efter en jämn, tuff och bra halvlek där båda lagen skapat chanser men där IFK haft mer boll – framförallt från och med mitten av de första 45 minuterna.

• Vi ligger rätt i positionerna. De hade 4-5 hörnor i början men sen är det inga farligheter de har. Vi har heller inte jättemånga chanser men jag tycker ändå att vi är stabila i vårt spel. Vi hade tron på det – att vi skulle greja det, sa Christin Lilja.

Just den intensiteten saknades i inledningen av den andra halvleken och Jitex visade prov på en spjutvass effektivitet – och med facit i hand en av få ordentliga chanser.
   Stinalisa Johansson nickade sig förbi på vänsterkanten efter en omställning via en lång boll och satte upp Linnea Folkow som rullade in ledningsmålet.
   Tungt med tanke på IFKs förstahalvlek.
   Jobbigt med tanke på att IFK dittills löst gästernas anfall.
   Naturligt nog var det Jitex som fick energi och hade bara minuter efter också bud på 2-0 efter att Johansson träffat ribban.
   Men därifrån samlade sig IFK, peppade igång sig själva och varandra och satte blicken på en kvittering.
   Jitex sjönk och IFK klev fram – med vetskapen om Jitex omställningsspel.
   Camilla Olsson bytte av Gloria Douglas och det syntes att hon var sugen att visa upp sig mot sin gamla klubb och hade avslut tämligen direkt.
   Det skapades en hel del inspel och avslut men ingen utav dem ställde till några större problem hos Jitexmålvakten Emma Lind.
   Det blev en tung förlust hemma på Platinumcars Arena under söndagseftermiddagen mot ett kliniskt effektivt Jitex.

• Vi följer vår matchplan och gör det riktigt bra. Vi gör mycket bra saker som jag tycker är värt poäng.

Vad är det för bra saker ni gör?

• Framförallt när vi förhindrar deras speluppbyggnad – vi ligger bra i pressen, alla vet sina roller och det är tydligt vad man ska göra. Utifrån det vi pratade om innan så gör vi de sakerna.

IFK gav inte Jitex några möjligheter att slå den avgörande passningen och när insticken centralt kom var mittfältet där och tvingade dem att vända om.

• Vi kommer ut i andra halvlek och där har vi inte den energin kvar. Vi går bort oss några gånger vilket tyvärr resulterar i ett mål. Vi måste vara påkopplade hela tiden för att lyckas och idag är vi inte det i alla sekunder.

IFK fick jobba extrem mycket och väldigt hårt för att få med sig någonting.