IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 juli, 2022

Vedran Vucicevic: “Det kommer bli viktigt att sätta helheten”

En händelserik vecka har passerat i IFK Norrköping sedan matchen mot Degerfors. För tränaren Vedran Vucicevic har veckan varit särskilt händelserik – då det i måndags stod klart att han, tillsammans med kollegan Anes Mravac, skulle leda laget tills vidare.

Efter det sena poängtappet i Degerfors är det ett revanschsuget IFK Norrköping som tar emot Malmö FF på Platinumcars Arena. Under veckan som gått har det tillkommit tre nya spelare till truppen: Anton Eriksson, Laorent Shabani och Arnór Sigurdsson. 

  • De som kom tidigt i veckan (Eriksson och Shabani) har kommit in i träning på ett bra sätt. Vi har velat förbereda dem för att komma in i det så fort som möjligt, och det känns som att vi lyckats bra med det, säger Vedran Vucicevic och fortsätter:
  • Arnór som tillkommit senare i veckan är definitivt en spetsspelare och han kommer att tillföra en ny dimension i vårt spel, framförallt i anfallsspelet.

Vedran Vucicevic har tillsammans med Anes Mravac fått leda laget under träningsveckan, en träningsvecka som präglats av förberedelser inför matchen mot Malmö FF.

  • Det har gällt att ställa om snabbt – sen har vi främst jobbat med förberedelser inför helgens match. Både i anfalls- och försvarsspelet. Vi har försökt hitta det bästa sättet att nyttja alla spelare,  och därefter gjort en matchplan som vi tror kan bidra med poäng, säger han om den gångna veckan. 

Malmö FF står som motståndarlag i helgens match, och Vedran är säker på att det blir en tuff utmaning.  

  • Vi möter ett starkt lag som är inne i en period med europaspel, det innebär att de kommer med ett redan gott tempo in matchen. Det är viktigt att vara förberedd på det. Vi möter ett helt klart bra lag, så vi har förberett oss i alla delar av spelet, det kommer bli viktigt att sätta helheten. 

 

Tony Martinsson, tf sportchef, om Arnór Sigurdsson: “Det ryska fotbollsförbundet har sju dagar på sig från och med idag (fredag) att genomföra transfern. Har förbundet inte gjort det inom sju dagar blir Arnór automatiskt spelklar”. 

 

IFK Norrköping–Malmö FF: 16/7 klockan 15.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

Matchvärd: Barncancerfonden. Rejmes har skänkt sitt matchvärdskap till Barncancerfonden, och på lördag har man som besökare möjlighet att köpa “Bu cancer”-armband i arenans samtliga kiosker (och i butiken i Linden köpcentrum). Dessa armband pärlas av drabbade familjer lokalt i Östergötland och Kalmar. Man betalar dessa armband genom att skänka en gåva på 100:- till Barncancerfonden Östra och pengarna går oavkortat till den lokala föreningen. Vi har satt ett mål att försöka hjälpa föreningen att sälja 1000 armband. Hjälp oss hjälpa Barncancerfonden! 

Annonser