IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 mars, 2023

Västra Läktaren öppnas upp igen för publik

Efter undersökningar på plats och beräkningar av flera olika experter är utlåtandet att den Västra läktaren är säker och att det inte finns några skäl att fortsatt hålla den stängd för publik. ”Det är ett ok som lyfter från axlarna”, säger klubbdirektören Michael Sturehed.

Efter vidare utredningar av den Västra Läktaren, och där flera aktörer fått ge sina expertutlåtanden, tas beslutet att den Västra Läktaren kommer vara öppen för publik igen från och med den 2/4 när våra herrar tar emot Sirius i premiären.

  • Vi var tvingade att få utlåtande av fler parter för att kunna göra en andra- och tredjepartsbedömning av arenan. Efter vidare undersökningar och flera utlåtanden av olika experter, efterföljt av diskussioner mellan dessa sinsemellan, är den samlade bilden att det inte finns någon risk med att ha publik på läktaren. Det har gjort det enkelt för oss att ta beslutet att öppna upp läktaren igen, säger IFK:s styrelseledamot Jonas Lind.
  •  När vi och experterna kunde enas om att den Västra läktaren är i tillräckligt gott skick så är det såklart en stor lättnad. Bara problematiken med att behöva flytta en större del av våra trogna säsongskortsinnehavare är både smärtsamt och tråkigt. Nu slipper vi göra det från den Västra läktaren och kan istället se fram emot en härlig säsong på Platinumcars Arena. Det är verkligen ett ok som lyfter från axlarna, säger klubbdirektör Michael Sturehed.

Den Södra läktaren och bortasektionen kommer fortsatt vara stängd – där utredningen fortgår gällande statusen.

  • Valet var ganska enkelt att prioritera den Västra läktaren först där många av våra trogna säsongskortsinnehavare sitter, men även för att det är där den större delen av matcharrangemangen styrs. Den Södra läktaren behöver ses över mer – men vi hoppas och tror på en skyndsam lösning även där. Vi kommer fortsatt informera om statusen i arbetet på den södra läktaren så fort vi vet mer, men förhoppningen är att den ska vara redo för full belastning till hemmamatchen mot Hammarby i maj, säger ordföranden Sakarias Mårdh.

Detta innebär att sektion O tilldelas bortasupportrarna och de som sitter på S kommer att kunna gå in på sitt ordinarie säsongskort på S som vanligt – men bli tilldelade en plats på sektion T vid ankomst. Ni som blir berörda av detta kommer få mer information via mejl.

Biljetter har redan släppts upp på Curva Nordahl till herrarnas premiärmatch – och på måndag klockan 12.00 kommer även Östra och Västra Läktaren att släppas upp för allmän försäljning.

Damernas premiär på måndag fortgår som tidigare kommunicerat med Curva Nordahl och den Östra läktaren öppen. Biljetter hittar du här! 

Annonser