IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 maj, 2019

Var på plats när vi hyllar IFK-hjältarna!

På måndag väntas ny allsvensk match på Östgötaporten. IFK Norrköping tar emot GIF Sundsvall klockan 19.00. Under matchen kommer IFK Norrköping även hylla alla spelare som uppnått 200 allsvenska matcher i klubben.

IFK Norrköping är inne på sin 79:e säsong i Allsvenskan och under alla dessa år finns det mängder av spelare som gjort stora avtryck. För att hedra dessa spelare finns idag flera olika utmärkelser inom föreningen.

Det finns dock en mindre skara bestående av 18 spelare som genom tiderna uppnått 200 allsvenska matcher för IFK Norrköping. För att särskilt uppmärksamma dessa spelare har styrelsen beslutat om en ny utmärkelse. Ett märke för 200 matcher.

– Det har alltid varit viktigt för oss i IFK Norrköping att uppmärksamma våra ledare, spelare, funktionärer och medarbetare. Detta sker vid föreningens årsmöte, där olika utmärkelser delas ut efter ett poängsystem. Vi har i detta sammanhang sett att en grupp särskilt sticker ut, spelare som gjort minst 200 matcher i Allsvenskan. Dessa 18 spelare, varav sex stycken har gått bort, är dels en betydande del av vår historia tillbaka till 1930-tal, men också tongivande spelare i den tid vi lever nu. Vi har därför i styrelsen beslutat om en ny utmärkelse, ett märke för 200 matcher. Vi vill dela glädjen med våra supportrar på Östgötaporten genom att dela ut detta märke till de 12 spelare som har möjlighet att komma, detta i samband med matchen mot GIF Sundsvall, säger Håkan Wetell, sekreterare, IFK Norrköping.

På måndag kommer vi hylla dessa 18 hjältar:

Birger ”Bian” Rosengren

Erik ”Mulle” Holmqvist

Torsten ”Lindy” Lindberg

Bengt ”Zamora” Nyholm

Åke ”Bajdoff” Johansson

Torbjörn Jonsson

Ulf Jansson

Björn Nordqvist

Ulf Hultberg

P-O Eek

Jan-Åke Jonsson

Leif Andersson                                                

Janne Hellström

Jonas Lind

Sulo Vaattovaara

Mikael Hansson

Mathias Florén

Andreas Johansson

 

 

Annonser