10 maj, 2024

“Var mycket som vi inte tyckte att vi gjorde tillräckligt bra”

Varenda minut i samtliga tävlingsmatcher 2024. Max Watson, 28, har blivit mittbacken IFK Norrköping hoppades på – men aktar sig för att lyfta sig själv. “Svårt att sitta här och säga att man spelat bra när vi släppt in så mycket mål”.

Från slovenska Maribor till Norrköping och IFK i vinterfönstret. Max Watson behövde ingen längre omställningssträcka för att hitta sin roll och varit en konstant så här långt i Pekings mittförsvar.

28-åringen har startat och spelat varenda sekund i cupen och Allsvenskan.

• Svårt att sitta här och säga att man spelat bra när vi släppt in så mycket mål och man är försvarande spelare, men annars tycker jag att jag kommit in i det bra och fått mycket förtroende och fått spela mycket. Jag försöker bidra med det jag är bra på, säger försvararen samtidigt som han varvar ned efter avslutad fredagsträning.

Efter en bra IFK-period med poäng i fyra raka matcher så blev det en genomklappning och 2-6-förlust borta mot AIK. En insats som Max Watson inte förskönar eller försöker linda in.

Det var inte bra nog, menar försvararen.

• Det var mycket som vi inte tyckte att vi gjorde tillräckligt bra. Som vi kan ta lärdom av och korrigera. Det fina är att det kommer en ny match när vi var så dåliga som vi var uppe i Solna, fortsätter Watson.

Hur hanterar man en sådan insats bäst?

• Man kan inte bara stoppa den under mattan och gå vidare. Det är klart att vi måste analysera saker som inte fungerar och justera det. Nu har det hänt två gånger, jag tänker även på Malmö, och det är två gånger för mycket. Att det rinner iväg. Vi har en hög höjd, men måste få upp vår lägstanivå. På en dålig dag måste det se bättre ut helt enkelt så att man ändå kan få med sig ett kryss. Det smärtar också att vi gör tio bra minuter i andra halvlek mot AIK och då gör vi två mål. Då känner man att det inte är så mycket som krävs för att vi ska upp på den nivån. Det får inte fallera som det gör. Det är mest de sakerna vi har kikat på. Man vill inte att det ska hända, men det gör det i fotboll. Vi får en ny chans på söndag.

Bilden av Hammarby?

• Bollskickligt. De bygger med många spelare. Kanske inte hotar så mycket i första delen, de vill få med laget upp och etablera spel på motståndarnas planhalva. Med Besara (Nahir), Djukanovic (Viktor) och gänget får vi se upp, men det finns möjligheter till att straffa dom. Det känns som vi kan göra en bra match, tror Max Watson.

Det har sålts mycket biljetter och det ser ut att bli mycket folk.

• Otroligt kul. Vi vet att vi får ett bra stöd och energi härifrån från läktarna. Det gäller att ta in det och gå ut och köra. Visa att vi kan bättre. Hitta tillbaka till de prestationer som var innan AIK-matchen.

Hade tio inspelade poäng på fyra omgångar innan det blev en krasch borta mot AIK. Christoffer Nyman och Arnór Traustason gav IFK hopp efter en tung förstahalvlek och underläge 0-3, men AIK vann till slut med 6-2.

Tabelläget: Nia | Tio poäng | Elva mål/18 insläppta | 3 – 1 – 3.

Flest mål: Arnór Traustason 4 mål.

Flest framspelningar: Tim Prica 2 st.

Hammarby IF

Norrköpingsbekante Kim Hellberg gör sin första säsong som huvudansvarig på Söder. Bajen har, liksom IFK, varit upp och ned under allsvenskans inledning. Seger mot Elfsborg har blandats med förluster mot Halmstad och Värnamo.

Tabelläget: Elva| Nio poäng | Elva mål/Tio insläppta | 3 – 0 – 4.

Flest mål: Nahir Besara 3 mål.

Flest framspelningar: Nahir Besara 3 st.

IFK Norrköping – Hammarby IF 12/5 14:00, Allsvenskan, PlatinumCars Arena, Discovery+