5 september, 2022

Vändning och 4-1 seger mot Hammarby

IFK Norrköping vände 0-1 underläge i halvtid till 4-1. Två straffmål och en assist till Christoffer Nyman. Arnor Sigurdsson var tillbaka med besked efter sin avstängning.

Gästande Hammarby är laget med mest boll och har klart flest avslut i första halvlek. IFK passar ofta bort bollarna när de väl får tillbaka bollinnehav. Även om försvarsinsatsen är godkänd så har Hammarby flera bra lägen, däribland de många hörnor som de skapar. Bortalaget gör matchens första mål, på hörna så skarvas bollen in och går in vid första stolpen.

Arnor Sigurdsson, tillbaka från sin avstängning, utvecklar vad som gick fel i första halvlek.

• Inför andra halvlek så var Glen tydlig med att vi kan prestera bättre än såhär. Vi kan pressa tillsammans som ett lag. Det var för individuellt i första. Han var ganska förbannad vilket var helt rätt, de hade mycket possession och många lägen.

Glens ord i paus gav effekt för det är ett modigt IFK som går ut i andra halvlek. Jakob Ortmark har ett bra läge att kvittera tidigt i andra halvlek men bara minuter senare kommer den. I ett försök att rensa bollen från eget straffområde så får Kurtulus istället kontakt med Traustason som fälls. Hans namne med efternamn Sigurdsson tar hand om straffen och slår den hårt i vänstra hörnet. Nyss hemkomna Traustason får även han göra mål kort därpå. Levi får in bollen till Arnor vars första avslut snarare studsar vidare in mot mål, hans andra avslut går i nät. Hammarby har bra chanser att kvittera men Oskar Jansson är snabb ute och blockerar flera skott från yttrar som tagit sig in i hans straffområde. Christoffer Nyman gör 3-1 när Sigurdsson från kanten slår in bollen snett inåt bakåt, Totte skottfintar och drar istället över bollen till sin vänstra fot och skjuter upp bollen i nättaket. Vid sista målet så är det en rejäl försvarsmiss hos Hammarby, Blazevic mottagning av boll studsar ut i plan mot Alper Demirol som inte skyndar sig snabbt nog. Istället snappas bollen upp av Sigurdsson som sedan fälls av Demirol. Islänningen tar sin andra straff för kvällen och placerar även denna gång till vänster, men nu i krysset. Hammarby slår av på takten och domaren blåser av matchen.

Två straffmål, utöver assisten till Totte, hade du förberett dig inför straffsparkar?

• Jag har tittat på deras målvakt och hur han agerar, han har ju räddat straffar innan så jag var väl förberedd.

Det har varit en kämpig period med poängtapp i de senare matchminuterna. Från 1-1 i Varberg till 4-1 på hemmaplan mot en guldutmanare. Arnor avslutar med vad vinsten betyder för laget:

• Det är ett prov på vår karaktär, att  vi kan göra en såhär stor vändning sett till föregående match. Det är beviset på att vi har kvalité och karaktär i truppen.

IFK Norrköping – Hammarby IF 4-1

Målen: 0-1 Självmål (42′), 1-1 Sigurdsson (50′), 2-1 Traustason (71′), 3-1 Christoffer Nyman (89′), 4-1 (96′)

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist Egnell, Marco Lund, Anton Eriksson, Daniel Eid (78′)  – Ari Skúlason (78′), Arnor Sigurdsson, Jakob Ortmark (98′) – Jonathan Levi (ut 87′), Christoffer Nyman (98′), Arnór Traustason.

Ersättare: Wille Jakobsson, Egzon Binaku, Godswill Ekpolo (78′), Maic Sema (87′), Salihovic (78′), Shabani (98′), Gudjohnsen (98′)

Gula kort: IFK: Skulason, Levi, Nyman, Wahlqvist Egnell Hammarby: Ludwigsson, Blazevic, Demirol