IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 november, 2021

Välkomna Ebba och Taylor!

IFK Norrköping värvar Ebba Handfast och Taylor Townsend. Duon kommer senast från seriekonkurrenten Alingsås FC. Kontraktet med Ebba är skrivet på tre år och kontraktet med Taylor på ett år.

Ebba Handfast, 24, började sin fotbollskarriär i Råda BK innan hon tog klivet till Lidköpings FK. Därefter gick hon vidare till Kopparbergs Göteborg i Damallsvenskan, där hon spelade mest med U19-laget men också startade i sju allsvenska matcher, innan hon var en sväng tillbaka i Lidköping. Senast kommer hon från seriekonkurrenten Alingsås FC i Elitettan. Till IFK Norrköping är hon främst värvad som mittback – men har spelat på innermittfältet i större delen av sin fotbollskarriär.

  • Jag har spelat både som innermittfält och mittback. Men jag trivs bra med att spela där nere och det är kul att IFK vill ha mig som mittback, säger Ebba Handfast och fortsätter:
  • När IFK hörde av sig kände jag ganska snabbt att jag ville vara med på den här resan. Det är en proffsig klubb och det märks att de har höga mål.

Forwarden Taylor Townsend, 27, växte upp med att spela fotboll i USA där hon spelade fyra år collegefotboll på division 1-nivå. Därefter var hon en säsong i Canada och en i Peru innan hon flyttade till Sverige och Lidköpings FK. Förra säsongen tog hon likt Ebba klivet över till Alingsås FC.

  • Jag älskar Sverige och det här är mitt hem. Så fort jag kom hit kändes det absolut mer hemma än vad det gjorde i staterna. Fotbollskulturen är också mycket bättre här och jag vill växa och utvecklas som spelare här, säger Taylor Townsend och fortsätter:
  • Jag visste inte så mycket om IFK Norrköping innan den här säsongen. Men nu har jag fått en förståelse för att IFK är en allsvensk förening på herrsidan som också vill att damerna ska ta klivet upp.

Kontraktet med Ebba är skrivet på tre år och kontraktet med Taylor på ett år. Så här säger Tor-Arne Fredheim om sina nyförvärv.

  • Ebba är en spelskicklig back som också kan spela central innermittfältare. Hon är tvåfotad och snabb med stor erfarenhet, vilket är precis vad vi behöver till våra unga spelare. Vi ser en långsiktighet med henne och jag är övertygad om att hon kommer bli en viktig spelare för föreningen. Taylor är istället en stark boxspelare och en pålitlig målskytt i Elitettan. Hon är en lojal spelare som definitivt ökar konkurrensen på forwardssidan, säger Fredheim.

Annonser