IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 januari, 2023

Välkommen till IFK, Vilma Koivisto!

IFK Norrköping har skrivit kontrakt med den finska mittfältaren Vilma Koivisto. “Jag tycker att det ska bli väldigt kul att få vara med på den här resan”, säger 20-åringen.

Vilma, född i Rovaniemi, flyttade tidigt till Sverige för att ta nästa steg i sin utveckling. Som femtonåring lämnade hon grannlandet för Piteå IF.

Koivisto har de senaste två åren spelat för Umeå IK som innermittfältare, och hon stod för fyra mål och en assist på sina 26 matcher i damallsvenskan 2022.

  • Jag vill ta en stor roll i laget efter att jag spelat ett år i damallsvenskan med Umeå. Jag har en tydlig bild av vad som krävs för att stanna kvar. Att spela för en stor förening som IFK Norrköping och skapa historia i damallsvenskan är lockande. Jag tycker att det ska bli väldigt kul att få vara med på den här resan, säger nyförvärvet.

Manager Tor-Arne Fredheim har följande att säga om sin nya mittfältare:

  • Vilma är en spelintelligent, central mittfältare med två bra fötter i både det långa- och korta spelet. Hon är en ambitiös talang som trots sin unga ålder har två säsonger i damallsvenskan. Vi är nöjda och glada över att Vilma är här och att vi får fortsätta utveckla henne hos oss. Med den här övergången är alla centrala positioner klara, vilket är oerhört skönt.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Vilma!

Annonser