IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 mars, 2023

Välkommen tillbaka till IFK, Dilja Ýr Zomers

IFK Norrköping värvar Dilja Ýr Zomers från BK Häcken. Den offensiva isländskan har skrivit kontrakt fram till sommaruppehållet i Damallsvenskan 2023. “Det känns bra att vara tillbaka i IFK Norrköping”, säger Zomers.

Dilja Ýr Zomers är tillbaka i IFK Norrköping. Isländskan lånades in under föregående säsong och blev omgående ett viktigt anfallsvapen när laget tog sig hela vägen till Damallsvenskan. Kontraktet med Ýr Zomers är skrivet fram till sommaruppehållet som börjar den 10e juli.

Dilja om att komma tillbaka:

  • Det känns bra och lite konstigt att vara tillbaka, det känns som att det var igår jag gick tillbaka till Häcken efter förra säsongen.
  • Valet att spela för IFK kommer för att jag behöver tänka på min framtid och få speltid. Jag har blivit uttagen till det isländska landslaget så det är viktigt att jag gör bra val framåt. IFK Norrköping är en trygg plats för mig och jag hade det väldigt bra här förra säsongen.
  • Jag bryr mig om laget och har haft koll på vad som har hänt sedan förra säsongen tog slut.

Manager Tor-Arne Fredheim om värvningen:

  • Möjligheten att skriva kontrakt med Dilja kom in väldigt sent. I och med skadeproblemen vi har haft, nu senast med Lisa och Chelsie, så valde vi att agera.
  • Vi har många matcher under våren och vi hade inte tagit in någon annan spelare än Dilja i detta läge. Hon känner oss och vi känner henne, en poängspelare som är så bra att vi aldrig tvekade när möjligheten kom.
  • Hon är väldigt positiv till att komma hit och spela. Vem vet om det kan bli en fortsättning efter sommaren.

Varmt välkommen tillbaka till IFK, Dilja!

Annonser