IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 maj, 2020

Välkommen tillbaka Eric Smith – tack för allt Ian Smith

Eric Smith ansluter till IFK Norrköping på lån från Gent, som han såldes till för snart två år sedan. Samtidigt säljs Ian Smith som flyttar hem till Costa Rica.

 Eric Smith kom till Norrköping från Halmstad BK i januari 2016 och debuterade som 19-åring för IFK Norrköping mot Djurgården i juli samma år.

Två år och 43 allsvenska matcher senare såldes han till den belgiska klubben KAA Gent, som nu lånar ut honom till IFK.

– Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka. Vi har jobbat rätt länge på det här och jag har varit öppen med att om jag ska tillbaka till Sverige så har det alltid varit IFK jag velat komma till. Jag är otroligt glad och taggad på att köra igång och att få träffa alla gamla kompisar igen, säger Eric Smith.

– Vi lånar honom resten av säsongen, och jag vill betona att det är ett väldigt kärt återseende. Det gick väldigt snabbt från att han blev bra till att han lämnade senast, och det som är glädjande är att han kommer tillbaka som en mer professionell och mogen spelare och människa. Det är också en spelare som känner till IFK-kulturen, så i den behöver vi inte utbilda honom över huvud taget, säger manager Jens Gustafsson.

– Han kommer att vara med och konkurrera i truppen så fort han nått sin fysiska status. Han vet hur vi vill och önskar att en spelare som bär tröjan med stjärnan på bröstet uppträder.

Ian Smith kom till IFK från Santos, Costa Rica, i januari 2018. Under två säsonger i IFK hann Ian med 37 allsvenska matcher.

– Ian har under en längre tid gett signaler om att han längtar hem. Vi har gemensamt gjort många försök med att hitta tillbaka till formen 2018, men med tanke på Ians starka vilja att komma hem känner vi att vi får acceptera det och det är ganska okej tajming att göra detta just nu, säger Jens Gustafsson.

– Jag vill tacka supportrarna för allt stöd jag fått under de här åren i Norrköping. Jag kommer alltid att vara tacksam för tiden och alla människor i Norrköping, säger Ian.

Varmt välkommen tillbaka Eric, och stort tack och lycka till Ian!

Se en intervju med Eric på Solidsport. Klicka HÄR.

Foto: Josefine Loftenius & Johan Bernström (Ian), Bildbyrån, Simon Larsson (Eric).

Annonser