IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 augusti, 2023

Välkommen tillbaka, Carl Björk!

IFK Norrköping lånar in anfallaren, tillika tidigare IFK-spelaren, Carl Björk. Lånet sträcker sig över ett år. “Det känns jättekul att komma tillbaka”, säger 23-åringen.

Carl Björk anslöt till IFK Norrköping 2016, då endast 16-år gammal, och spelade sig via akademin och IF Sylvia in i A-lagstruppen. Det tog fyra år innan det att Carl Björk fick göra allsvensk debut i Norrköping, den 14 juni 2020 mot Kalmar FF.

Säsongen 2021 kunde anfallaren på allvar etablera sig på allsvensk nivå. 19 starter, sju inhopp och nio gjorda poäng senare var genombrottet ett faktum. I januari 2022 gick flytten till danska Brøndby IF.

  • Jag hann med att spela i IFK Norrköping ganska länge och har många minnen från staden och klubben. Från min sista säsong har jag särskilt många fina minnen.

Nu, efter ett och ett halvt år i den danska föreningen, lånas Carl Björk hem igen.

  • Det känns jättekul att komma tillbaka till IFK Norrköping. Det var ett självklart val att återvända, när IFK hörde av sig var det inga tvivel. Jag ser fram emot att sätta igång. Jag hoppas att jag kommer kunna hjälpa laget så mycket som möjligt och att vi kan bli ännu lite bättre, säger Carl.

Tony Martinsson, sportchef, om lånet:

  • Carl är en spelare som vi kan använda på många positioner på planen. Framförallt har han sina styrkor i djupledsspelet och i sin power. Han är en väldigt lojal lagspelare som vi kommer att kunna ha mycket nytta av. Han kan klubben, han är en väldigt bra kille, har en väldigt bra karaktär och är en duktig fotbollsspelare – det känns positivt, säger Tonna och fortsätter:
  • På grund av FIFA-regler får vi inte låna Carl under längre än ett år, därav är lånet skrivet fram till sista juni 2024.

Hör Carls första ord efter återkomsten till IFK 

Varmt välkommen tillbaka till Norrköping, Carl! 

Annonser