IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 januari, 2023

Välkommen till IFK, Vito Hammershöy-Mistrati!

IFK Norrköping har skrivit ett treårskontrakt med Vito Hammersöy-Mistrati. “Jag ser fram emot att få träffa alla och lära känna kubben”, säger nyförvärvet.

30-årige Vito Hammershöy-Mistrati kommer från Köpenhamn och han spelade sin fotboll i hemlandet fram tills i somras, då han lämnade för Cluj i Rumänien.

  • Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för IFK Norrköping, jag ser fram emot att få träffa alla och lära känna kubben. Det ska bli kul att spela i Allsvenskan och se hur fotbollen är i Sverige, säger Vito.

Mittfältaren var under de sista åren i Superligan en av de främsta på sin position, men det tog tid innan han slog igenom.

  • Jag var en “late bloomer”. Min karriär startade egentligen på riktigt när jag var 25, innan dess spelade jag i andradivisionen i Danmark i några år. Även om jag är 30 nu så känner jag mig på topp och hungrig.

Vad var lockande med att komma till IFK? 

  • Jag har hört mycket bra om IFK och jag har pratat med tränaren. De jag har pratat med har bara haft positivt att säga om supportrarna och stan, så jag längtar efter att få dra igång, säger Vito, som stött på Glen tidigare i sin karriär. När han spelade i Midtjyllands akadmi var Glen A-lagstränare.

Hur är du som spelare? 

  • Jag är teknisk och gillar att ta mig in i boxen. Jag kan spela både som åtta eller tia, jag vill ha mycket boll och göra mål och assist. Generellt gillar jag allt där bollen är inkluderad egentligen, men jag är också hårt jobbande och en lagspelare.

Sportchef Tony Martinsson om nyförvärvet:

  • Vito är en väletablerad spelare som under lång tid spelat på väldigt hög nivå. Han har spelat många stora matcher och är en poängspelare som bidrar med mål och assist. Vito är en ledare både på och utanför planen och vi ser honom som en offensiv spelare som kan spela överallt på mittfältet. Vi är mycket glada över att Vito är här.

 

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Vito! 

Annonser